Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o kopii protokolu z výslechu

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost o informace – odpověď

Žadatel žádá o kopii protokolu z výslechu

Žadatel podala žádost podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“), ve které se domáhá následujících informací, cituji: 

„podle zákona č. 106/1999Sb., o svobodném přístupu k informacím, žádám o zaslání kopie protokolu o mé dopravní nehodě ze dne ……. v ……...

……… se mi při jízdě na kole na silnici v …….. stala nehoda, ke které byla přivolána sanitka a PČR. Při této nehodě jsem utrpěl zlomeninu levé klíční kosti a článku prsteníčku pravé ruky. Kolega, který jel se mnou mě informoval, že dopravní policie ČR, která se dostavila až po mém odjezdu sanitkou, mu sdělila, že budu předvolán k sepsání protokolu o události do Opavy. Dne ……… mi zavolal pan ……. z PČR Karviná (hodnost si nepamatuji, tel. 774 611 673), ať se dostavím k sepsání protokolu k němu do služebny na č.p. 1429/37 v Karviné, o což ho požádala dopravní PČR v Opavě. Jelikož jsem byl zcela paralyzován a nemohl jsem cestovat, navrhl mi termín zhruba za 14. dní. Nakonec mi volal až ……. a domluvili jsme se na úterý …….. Asi za 50 min. byl protokol sepsán a já jsem spěchal na autobus do Orlové, který mi jel v 09:58 min. V tom spěchu jsem zapomněl požádat o kopii protokolu. Když jsem si to po čase uvědomil a žádal ……. o zaslání kopie e-mailem, p. ……. mi sdělil, že do protokolu pod jednacím číslem dopravní PČR Opava již nemá přístup a dal mi tel. číslo 974 737 574 na pana ……. z dopravní PČR v Opavě, který mou nehodu řeší. Na tomto čísle se však dodnes nikdo neozývá. Pokusil jsem volat opakovaně i přes spojovatelku na čísle 974 721 111 a ani pak telefon nikdo nezvedal. Spojovatelka mi pak několikrát spojila sekretářku a ta mi sdělila, že pan …… je ve své kanceláři zřídka. Doufám, že tato má banální žádost bude kladně vyřízena rychleji než ve třicetidenní lhůtě. Na webovou adresu ………. lze žádost doručit.

Povinný subjekt v rámci vyřizování žádosti oslovil jiný povinný subjekt – Městský úřad Hlučín, odbor dopravy a silničního hospodářství, neboť tomuto správnímu orgánu byl dne 3. listopadu 2019 oznámen přestupek podle § 74 odst. 2 zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich. 

Tento správní orgán uvedl, že jste jediným účastníkem vedeného řízení a máte tedy právo nahlížet do spisu, včetně pořízení kopie spisu nebo jeho součásti. Jelikož byl požadovaný protokol o nehodě v silničním provozu součástí oznámené věci (pro kterou je tímto správním orgánem nyní vedeno řízení), zasíláme jej v příloze.

vytisknout  e-mailem