Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatelka zažádala o informace ke konkrétnímu spisu a o jména policistů. 

Žadatelka podala žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke konkrétnímu spisu a jména policistů, cituji:

„Vážení, v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb., v platném znění Vás žádám o poskytnutí níže uvedených informací ve věci o jména policisty(ů).
Žádám o poskytnutí těchto informací:
-o jména policisty(tů), který(ří) dne … vydal(i) podle § 105 odst.1 trestního řádu policejní orgán Obvodního oddělení Policie ČR ve … pod Č.j. … opatření pro přiznání znalce v oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie, …, kterému byly kladeny otázky za účelem zkoumání duševního stavu …, bydliště …, která byla dne … přepadena a  kvůli neutěšenému stavu jednání policie a  narušenému psychickému stavu násilníka …, který od roku 2009, si v okolí bydliště dělá co chce a vyhrožuje, že ji příště zastřelí tak

žádám o informaci
1.Jména policistů, kteří vydali výše uvedený požadavek na přibrání znalce … a kladli mu otázky na výše uvedenou poškozenou,…
2.Vyhotovení kopie všech otázek, které byly na poškozenou a oběť trestného činu …, položené znalci …, pro zkoumání jejího duševního zdraví,... 
3. Jména policistů, den a hodinu z PČR, Obvodního oddělení…, č.j. …, kteří sepsali  opakovaně nesmyslné udání na poškozenou …, bytem … , která se měla dopustit dne … v čase … hod. a následně … hod., nahlášeno … a …, kde popsali její vulgarity,…“.“

Odpověď:

Povinný subjekt žádost posoudil a po zjištění, k jaké věci se Vaše žádost vztahuje, konstatoval, že lze poskytnout následující informace.

Ad1)    Opatření ve smyslu ustanovení § 105 odst. 1 trestního řádu ze dne … pod č.j. …, kterým byl přibrán … vydal … z obvodního oddělení … krajského ředitelství.
Ad2)    Seznam otázek, které byly položeny znalci v rámci uvedeného opatření dle ust. § 105 odst. 1 trestního řádu:
1. Trpí poškozená …,  duševní chorobou nebo poruchou, jakou, od jaké doby a jak se tato u ní projevuje.
2. Došlo a kdy ke změnám v psychice poškozené vlivem duševní choroby, poruchy, zneužívání návykových látek, následkem úrazu či jiným způsobem.
3. Trpí nadále poškozená duševní chorobou nebo poruchou, jakou a jak se tato u ní projevuje anebo zdali tato porucha již odezněla.
4. Zdali nadále přetrvávající choroba nebo porucha vyžaduje pravidelnou léčbu a zdali se ji poškozená podrobuje.
5. Zdali jsou v důsledku poruchy ovlivněny nebo sníženy její rozpoznávací a ovládací složky jednání, např. při řízení motorového vozidla, běžném způsobu života, výkonu jejího povolání, hodnocení dané situace, pokud ano, jakým způsobem, v jakých činnostech a do jaké míry.
6. Znesnadnil poškozené v důsledku psychické poruchy její obvyklý způsob života, pokud ano, jakým způsobem, v jakých činnostech, do jaké míry a na jak dlouho.
7. Zanechá psychická porucha trvalé následky, jestliže ano, jaké a zda by případně mohly být odstraněny a jakým způsobem.
8. Zda poškozená … byla schopna rozpoznat důsledky svého jednání a své jednání ovládat anebo byly složky rozpoznávací a ovládací sníženy, pokud ano, do jaké míry?
9. Zda poškozená je schopna chápat smysl trestního řízení a eventuálně trestu, je schopna se sama hájit?
10. Je poškozená při ponechání na svobodě nebezpečná pro své okolí – jak?
11. Uveďte další okolnosti, které považujete za důležité k danému případu uvést.
Ad3)    Oznámení sepisoval policista …..

vytisknout  e-mailem