Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel žádá o informace týkající se jeho osoby 

Žádost o informace.

Žadatel zažádal o informace ke konkrétnímu spisu.

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke konkrétnímu spisu, cituji:

„Na základě Zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vás žádám o zaslání rozhodnutí, či bližších informací, které se týká mé osoby a to ve věci šetření případu Č.j. …“.

Vzhledem k alternativnímu znění Vaší žádosti Vám povinný subjekt poskytuje následující informace. Oddělení hospodářské kriminality … vedlo trestní řízení ve věci evidované pod č. j. …. Věc byla policejním orgánem odložena usnesením č. j. … ze dne … podle § 159a odst. 1 trestního řádu, neboť ve věci nejde o podezření z trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak. Usnesení nabylo právní moci ... Dále bylo povinným subjektem zjištěno, že Vaše osoba v dané věci figurovala pouze jako třetí osoba, která zakoupila od osoby … nemovitosti.

Pokud budete v budoucnu přes tyto poskytnuté informace požadovat zaslání usnesení o odložení věci podle § 159a odst. 1 trestního řádu, považujeme za vhodné zmínit, že tento dokument bude povinný subjekt nucen anonymizovat (znečitelnit některé pasáže) zejména z důvodu ochrany osobních údajů a práv třetích osob. Předmětné usnesení tak nebude moci být poskytnuto v kompletním znění, v němž bylo vydáno. Pokud i přesto budete jeho kopii požadovat, je vhodné, abyste již v samotné žádosti uvedl, že požadujete anonymizovanou verzi usnesení, čímž proces vyřízení žádosti urychlíte, neboť povinný subjekt v takovém případě nevydává rozhodnutí o částečném odmítnutí žádosti (z důvodu provedené anonymizace) a žadateli zasílá pouze samotný anonymizovaný dokument.

vytisknout  e-mailem