Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o informace k důvodům zahájení/ukončení řízení ke konkrétnímu číslu jednacímu 

Dne 1. července 2014 obdržela Policie České republiky zasláním prostřednictvím elektronické podatelny povinného subjektu žádost o poskytnutí informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, týkající se konkrétního čísla jednacího. Dotaz byl dle příslušnosti postoupen Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje, územnímu odboru Opava.
 

Znění žádosti, cituji: „Vážená paní, vážený pane, žádám o informaci s odůvodněním zahájení/ukončení řízení KRPT-.../TČ-2013“.
 

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytl informace:
Komisař Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, územního odboru Nový Jičín, oddělení hospodářské kriminality, služby kriminální policie a vyšetřování zahájil úkony trestního řízení, a to podle § 158 odst. 3 zákona č. 141/1961 Sb. o trestním řízení soudním (trestní řád). K objasnění skutečností uvedených v trestním oznámení opatřil policejní orgán potřebné podklady a nezbytná vysvětlení.
Po provedeném prověřování byly komisařem Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, územního odboru Opava, služby kriminální policie a vyšetřování, oddělení hospodářské kriminality zjištěny skutečnosti odůvodňující závěr, že ve věci nejde o podezření ze spáchání trestného činu ani o přestupek nebo jiný správní delikt, a proto věc usnesením podle § 159a odst. 1 trestního řádu odložil.

 

vytisknout  e-mailem