Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o informace

Žadatel zažádal o informace k provedeným úkonům. 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke konkrétnímu úkonu, cituji:

„Tímto v souladu s ustanovením § 14 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím (dále jen InfZ) a v souladu s ustanovením § 109 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České Republiky

žádám

o zaslání písemného potvrzení o provedeném úkonu, když jsem byl v podvečer dne … zastaven v … v lokalitě … policejním vozidlem značky Škoda Octavia v civilním provedení … a byla provedena silniční kontrola, kdy mi byla udělena pokuta v blokovém řízení ve výši 1000 Kč (slovy tisíc Kč). Zároveň žádám o zaslání vzoru formuláře potvrzení o provedeném úkonu/úkonech.

Dále žádám o sdělení jmen, hodností, osobních evidenčních čísel a služebního zařazení příslušníků Policie České republiky, kteří danou silniční kontrolu provedli.

Váš dokument byl posouzen podle obsahu, přičemž bylo zjištěno, že žádostí ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, je pouze část žádosti, cituji:

„Zároveň žádám o zaslání vzoru formuláře potvrzení o provedeném úkonu/úkonech. Dále žádám o sdělení jmen, hodností, osobních evidenčních čísel a služebního zařazení příslušníků Policie České republiky, kteří danou silniční kontrolu provedli.“

Zbylou část žádosti s ohledem na její charakter nelze vyřídit v intencích tohoto zákona a je nutné ji považovat za žádost podle § 109 odst. 2 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky. Z toho důvodu byla tato část postoupena na dopravní inspektorát … k dalšímu vyřízení. Tamní organizační článek ji zaevidoval pod č. j. … S případnými dalšími skutečnostmi v této věci je vhodné se obracet (k tomuto číslu jednacímu) přímo na uvedený dopravní inspektorát ….

K samotné žádosti o informace uvádíme, že povinný subjekt žádost posoudil a po zjištění, k jaké věci se Vaše žádost vztahuje, konstatoval, že lze poskytnout následující informace.

Silniční kontrolu, kterou zmiňujete ve své žádosti, prováděli policisté zařazení na dopravním inspektorátu …. Jednalo se o policisty s osobním evidenčním číslem … a …, ve shodné služební hodnosti asistent s hodnostním označením nadstrážmistr.

V příloze jako součást odpovědi dále poskytujeme požadovaný vzor dokumentu - Potvrzení o provedeném úkonu. Pro úplnost doplňujeme, že číslo jednací uvedené ve vzoru dokumentu, je generováno automaticky a nelze editovat, proto bylo pro vytvoření tohoto vzoru využito číslo jednací, pod kterým je evidována Vaše žádost.

vytisknout  e-mailem