Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žadost o informace

Žadatel žádá o informace týkající se konkrétní osoby 

Žadatel podal žádost dle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „InfZ“), ve které žádá o informace ke své osobě:

sdělení, zda bylopodáno trestní oznámení na paní .... Bylo-li takové trestní oznámení podáno, identifikaci oznamovatele, stav trestního řízení, zda již byla skončena fáze prověřování a s jakým výsledkem;

- zaslání opisu usnesení o odložení nebo jiném vyřízení věci, popř. jiné rozhodnutí, týkající se paní... bylo-li takové usnesení, jiné rozhodnutí, vydáno.“

Dokument byl posouzen podle svého obsahu a bylo zjištěno, že ačkoliv je uvozen jako žádost ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, nejedná se v celém rozsahu o takovouto žádost. V prvé části se žadatel táže na svou osobu. Z toho důvodu byla tato část posouzena jako realizace tzv. práva přístupu k osobním údajům podle § 83 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky. Ve smyslu § 2 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. se tento zákon nevztahuje na poskytování informací, pokud zvláštní zákon upravuje jejich poskytování. Z toho důvodu byla prvá část  dokumentu, vyjma textu „identifikaci oznamovatele“, postoupena k vyřízení na oddělení správy a kontroly osobních údajů kanceláře policejního prezidenta Policejního prezidia České republiky, neboť pouze tento organizační článek Policie ČR vyřizuje tyto typy dokumentů.

Zbylou část žádosti není v této chvíli objektivně možné vyřídit samostatně v intencích zákona č. 106/1999 Sb., neboť na postoupenou část obsahově a časově navazuje.

vytisknout  e-mailem