Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Žádost o dokumenty ÚOKFK

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal následujících informací (dokumentů):

„…obě anonymizovaná odložení či uložení věcí prověřování IT zakázek na MPSV, ve spojitosti se společnostmi ................ A to konkrétně přímo k osobě manažera společnosti................... Jde o věci, která rozpracovával ÚOKFK. A také o anonymizované pokyny dozorujícího státního zástupce, vedoucích k doložení či uložení věcí…“

Povinný subjekt žádost posoudil a vydal dne 15. července 2021 rozhodnutí o odmítnutí žádosti, které bylo následujícího dne zasláno do datové schránky žadatele. Proti výše uvedenému rozhodnutí si žadatel podal dne 19. července 2021 odvolání, o kterém rozhodovalo Ministerstvo vnitra ČR. Dne 4. srpna 2021 vydalo Ministerstvo vnitra ČR rozhodnutí, ve kterém zrušilo rozhodnutí povinného subjektu a věc vrátilo k novému projednání. Toto rozhodnutí bylo doručeno povinnému subjektu do datové schránky dne 5. srpna 2021.

Povinný subjekt znovu posoudil žádost a sdělil, že nedisponuje žádným dokumentem o odložení či uložení věci ve spojitosti s konkrétně definovanou osobou v žádosti tak, jak je uvedeno žadatelem. S tím souvisí i skutečnost, že povinný subjekt nemá k dispozici ani požadované pokyny dozorujícího státního zástupce vedoucí k odložení či uložení věci.

plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV

 

vytisknout  e-mailem