Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost o dokument k ukončení prověřování věci, znalecké posudky

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žádost a odpověď: 

Na základě informací poskytnutých Policií ČR sdělovacím prostředkům k odložení případu Ctirada Vitáska („Policie odložila vyšetřování masakru, který se odehrál vloni 10. prosince ve Fakultní nemocnici Ostrava..“ – viz https://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/vysetrovani-nemocnicniho-masakru-skoncilo-vrah-byl-pricetny-vse-mel-promysleno-20200826.html

žádám o poskytnutí informace o ukončeném šetření

       a)  kteří znalci vypracovali znalecké posudky o duševním stavu pachatele, na základě kterých policejní orgán konstatoval příčetnost pachatele („Pokud by přežil, skončil by před soudem. Nebyl totiž nepříčetný. „Znalci učinili závěr, že netrpěl žádnou duševní poruchou či chorobou, která by způsobila jeho nepříčetnost,“ uzavřel Bartoš“);

       b) poskytnutí kopií znaleckých posudků vypracovaných pro účely uvedeného řízení;

       c)  usnesení o odložení uvedené věci.

Povinný subjekt žádost posoudil a nejprve ve vztahu k Vašim požadavkům uvedeným pod písmeny a) a c) žádosti Vám sděluje, že požadované informace Vám lze poskytnout pouze z části. Jako částečnou odpověď Vám povinný subjekt poskytuje následující informace:

K bodu a) sdělujeme, že znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie vypracoval znalec MUDr. Svatopluk Sedláček. Znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie, spec. klinická psychologie vypracoval znalec PhDr. Petr Vavřík.

K bodu c) Vám v příloze zasíláme požadované usnesení o odložení věci evidované pod č. j. KRPT-.... Vzhledem k tomu, že obsahem tohoto dokumentu jsou osobní údaje a další projevy osobní povahy ve smyslu § 8a InfZ a dále informace mající taktický význam ve smyslu § 11 odst. 6 InfZ, byla provedena jeho částečná anonymizace. 

K bodu b) byl žadatel vyzván k úhradě nákladů. .

vytisknout  e-mailem