Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost ke spisu

Žadatel zažádal o informace k překážkám, které bránily v nahlédnutí do spisu.  

Dne 4. prosince 2012  byla doručena Krajskému ředitelství policie Moravskoslezského kraje písemnost žadatele, jejíž součástí byla žádost o informace podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“) týkající se umožnění nahlédnutí do spisu.
 
Znění žádostI, cituji: „V souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. žádám o poskytnutí informace, jaké zákonné překážky bránily panu ... v tom, aby mi dne .... nahlédnutí do spisu, v souladu s trestním řádem, umožnil.“
 
Jako odpověď bylo žadateli sděleno, že žádost ze dne ...  o umožnění nahlédnutí do spisu vedeného pod č.j. KRPT-..., kterou dne .... doručil na obvodní oddělení Policie ČR Havířov 1, policisté oddělení řádně zaevidovali. Jako odpověď na žádost vyhotovili a prostřednictvím České pošty ... zaslali dokument (veden pod č. j.: KRPT-...), ve kterém je obsáhleji popsán postup policistů při vyřízení této konkrétní Vaší žádosti o umožnění nahlédnutí do spisu a současně je zde konstatováno, že policejní orgán se rozhodl žádosti nevyhovět (vše včetně uvedení a vysvětlení důvodů nevyhovění, tedy odkazů na příslušné právní normy upravující danou oblast). V rámci vyřízení dotazu podle zákona č. 106/1999 Sb. byl žadateli tento dokument, který je elektronicky schválený v elektronickém systému spisové služby (v informačním systému Evidence trestního řízení) a obsahoval veškeré informace, zaslán.  
          
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem