Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žádost ke služebním psům

Žadatel zažádal o informace týkající se služebních psů krajského ředitelství 

Dne 8. prosince 2011 obdrželo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje žádost o poskytnutí informací týkajících se služebních psů a jejich činnosti.  
 
Dotaz č. 1:Jaký je denní plánovaný počet srovnání pachů MPI (metodou pachové identifikace) provedených služebním psem?
 
Odpověď: Pro služebního psa není stanoven žádný denní plánovaný počet komparací. Důvod je jednoznačný - vše záleží na psovodovi, jelikož tento zná nelépe svého služebního psa, dále na samotném služebním psu (jeho možnostech) a samozřejmě také na náročnosti konkrétního či konkrétních srovnávacích případů. V návaznosti na uvedené plánuje policista (psovod) komparace.
 
Dotaz č. 2:Zdali jsou naplánované počty srovnání přesahovány (a psi tak přetěžováni), anebo zdali se naopak vyskytují případy, kdy pes odmítne další práci a plán nelze z těchto objektivních příčin splnit.
 
Odpověď: Odpověď navazuje na předchozí. Pro služebního psa není stanoven žádný denní plánovaný počet komparací. Psovod plně respektuje možnosti a schopnosti psa. V případě, že služební pes nejeví dostatečný zájem o porovnání, není možné v činnosti pokračovat. Je tudíž vyloučeno, že by byli služební psi jakkoli přetěžováni.
 
Dotaz č. 3: „Žádám o sdělení, zdali se mezi psi vyskytují rozdíly ve výkonnosti a jak velké tedy případně jsou.
 
Odpověď: Všichni služební psi krajského ředitelství mají platný atest pro svou činnost. Případné rozdíly ve výkonnosti jednotlivých služebních psů však nelze objektivně změřit.
 
Dotaz č. 4:Poslední dotaz se týká evidenční knížky služební psa  ...  a zdali by bylo lze poskytnout kopie záznamů o přezkoušení tohoto psa pro obhájení kategorie čistý z let 2007, 2008, 2009.“
 
Odpověď: V příloze poskytujeme výpis z evidenční knížky služebního psa  ... , specialistky na metodu pachové identifikace. Na straně ...  této knížky (příloha č. 1) jsou uvedeny požadované informace, tedy záznamy o přezkoušení služebního psa v letech 2007, 2008 a 2009.
 
 
 

vytisknout  e-mailem