Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadní sedadlo auta jako výkladní skříň?

NÁCHODSKO - Hned dvakrát se motoristé přesvědčili, že tam není radno nic ponechat. 

Po pachatelích krádeží vloupáním do osobních automobilů pátrají policisté z obvodních oddělení v Červeném Kostelci a Náchodě. V obou případech si shodně lidé ponechali tašky na viditelném místě na zadním sedadle.

V Červeném Kostelci v pondělí 7. 1 2019 v době od 23. do 23.10 hodin dosud nezjištěný zloděj využil tmy a vnikl do zaparkovaného osobního vozidla na parkovišti vedle domu. Z vozu sebral peněženku, uloženou v pánské tašce na zadním sedadle a z ní odcizil finanční hotovost ve výši 8.000 korun.

Také zloděj, který kradl v úterý 8.1. 2019 v poledních hodinách mezi 11.30 a 12.30 v Náchodě u nemocnice, využil příležitosti. Když spatřil v automobilu viditelně ponechanou látkovou tašku, jednal. Nezjištěným způsobem rozbil boční okno a ze zadního sedadla odcizil černou látkovou tašku s celým obsahem. Co na tom, že pro něj zřejmě neměla žádnou cenu, neboť obsahovala jen trojici brýlí, písemnosti a deštník. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na bezmála 17.000 korun.

Po pachatelích krádeží policisté pátrají a znovu v souvislosti s těmito případy připomínají známý slogan, který říká, " Auto není trezor!". A že ponechat své věci uvnitř opuštěného vozu všem na očích se nevyplácí. A to ani v případě, že v ponechaných zavazadlech nemáte nic cenného.

por. Mgr. Eva Prachařová
9. 1. 2019 v 12.00 hodin

vytisknout  e-mailem