Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Žadatel žádá informace

Kopii usnesení o odložení věci 

Dotaz:
cituji: "Žádáme o informaci zasláním kopie usnesení o odložení věci čj.... "

Odpověď:
Na základě dotazu bylo ověřeno, že na Městském ředitelství policie Ostrava, územním odboru SKPV, oddělení hospodářské kriminality je vedený spisový materiál pod výše uvedeným číslem jednacím, ve kterém žadatel figuruje jako oznamovatel. V rámci zahájeného řízení Policie České republiky posoudila výše uvedenou žádost a konstatuje, že informaci, kterou žadatel žádá, nemůže být poskytnuta. Dle obsahu žádosti je zcela zřejmé že žadatel má zájem se informovat ohledně ukončení prověřování podaného trestního oznámení.
Zákon č. 106/1999 Sb. povinnému subjektu neumožňuje posuzovat právní zájem žadatele ve vztahu k žádosti. Dle ust. § 11 odst. 6 zákona č. 106/1999 Sb. "Povinný subjekt neposkytne informaci o činnosti orgánů činných v trestním řízení, včetně informací ze spisů, a to i spisů, v nichž nebylo zahájeno trestní řízení, dokumentů, materiálů a zpráv o postupu při prověřování oznámení, které vznikly činnosti těchto orgánů při ochraně bezpečnosti osob, majetku a veřejného pořádku, předcházení trestné činnosti a při plnění úkolů podle trestního řádku pokud by se tím ohrozila práva třetích osob anebo schopnost orgánů činných v trestním řízení předcházet trestné činnosti, vyhledávat nebo odhalovat trestnou čninnost nebo stíhat trestné činy nebo zajišťovat bezpečnost České republiky. Ustanovení jiných zákonů o poskytování informací tím nejsou dotčena."
Povinný subjekt nechce bránit žadateli v uplatňování jeho práv. V tomto případě se může jednat o vyřízení žádosti v režimu zákona č. 141/1961 Sb. o trestním řízení soudním (trestní řád) nahlížením do spisu dle ustanovení § 65.

vytisknout  e-mailem