Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme veřejnost o spolupráci

KRAJ / SEMILSKO - Kriminalisté pátrají po pachateli krádeže speciálního kola pro handikepované. Máte-li informace, ozvěte se prosím. 

V první polovině měsíce března jsme přijali oznámení o krádeži speciálního jízdního kola pro handikepované. Handbike značky Schmicking odcizil dosud neznámý pachatel ze zahrady rodinného domu ve Svijanech. Odcizením carbonové, speciálně upravené tříkolky, způsobil nenechavec majiteli škodu v hodnotě 70tisíc korun. 

V této souvislosti se obracíme na veřejnost se žádostí o spolupráci. Má-li kdokoli informace o výskytu speciálního handbiku nebo má-li někdo informace k samotné krážeži a pachatelům, ať informace předá policistům prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo na kterékoli součásti obvodních odděleních Policie České republiky. 
Veškeré takto získané informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu.

Popis:handbike 1.jpg
Carbonový handbike značky Schmicking, matně černé barvy, s trojúhelníkovou kostrou. Prostředek byl vybaven carbonovými ráfky Zipp s galuskami značky Tufo, s drátěným výpletem kol černé barvy. Velikost kol 25", rám je speciálně upraven pro velikost postavy od 180 do 195 cm. Kolo je vybaveno přesmykačem značky Shimano, převody 3x8, a dále je osazeno stříbrnými brzdovými páčkami. Na rámu kola jsou různé samolepky v bílém provedení (DC, ZIPP, FOX, MONSTER, spolu s internetovou adresou výrobce f. Schmicking). 

Případem se zabývají semilští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody, za což pachateli v případě dopadení a následného odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

23. dubna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem