Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme veřejnost o spolupráci

KRAJ - Kriminalisté vyšetřující případ nálezu těla 35leté ženy v katastru Rovenska pod Troskami se obrací na veřejnost se žádostí o spolupráci. 

V pondělí 27. července bylo nalezeno v katastru obce Rovensko pod Troskami tělo pohřešované ženy. Jejím zmizením se zabývali policisté od předchozího dne, na základě oznámení, které na linku 158 učinili rodinní příslušníci. Lékař přivolaný na místo nálezu bohužel konstatoval smrt, přičemž ke zjištění příčin policisté nařídili provést soudní pitvu. Ta potvrdila, že žena měla na těle zranění, která by mohla nasvědčovat účasti jiné osoby.
Kriminalisté, kteří si případ okamžitě převzali, zajistili na místě nálezu množství stop, provedli množství neodkladných a neopakovatelných úkonů a nařídili vyhotovení znaleckých zkoumání. Ve věci nyní probíhá prověřování pro podezření z násilného trestného činu.

35letá žena byla naposledy spatřena v restauraci „U Alenky“ v ulici Komenského v centru Rovenska pod Troskami, odkud odešla v sobotu 25. července, přibližně ve 23:00 hodin. V tuto dobu na sobě 175cm vysoká, tmavovlasá žena střední postavy, měla tříčtvrteční světle modré volné kalhoty bez kapes, na nohou páskové boty šedé barvy, černé tílko s nápisem Killer cobra. Přes ramena mohla mít přehozený červený svetr. Žena nosila dioptrické brýle, avšak nemusela je mít v době svého odchodu z restaurace na očích.

Kriminalisté žádají případné svědky, kteří ženu odpovídající popisu spatřili v nočních hodinách ze soboty na neděli 26. července 2020 nebo mají důležité informace k okolnostem jejího úmrtí a zároveň také žádají o spolupráci řidiče, jejichž vozidla jsou vybavena palubní kamerou, a kteří v nočních hodinách projížděli obcí Rovensko pod Troskami, aby se obrátili na nejbližší oddělení Policie ČR, případně aby se policistům ozvali prostřednictvím linky 158.

31. července 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem