Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádáme veřejnost o spolupráci

LIBEREC – Pátráme po řidiči osobního automobilu a dalších možných svědcích dopravní nehody. 

V sobotu 6. června, v pravé poledne, došlo na silnici I. třídy číslo 14, na křižovatce ulici Tanvaldská a Pivovarská, ve směru jízdy do Vratislavic, ke konfliktu mezi řidiči dvou osobních automobilů. Řidič osobního automobilu tovární značky Hyundai i30, hnědé barvy, předjel osobní vozidlo Peugeot bílé barvy a zastavil v pravém jízdním pruhu zmíněné komunikace. Řidič z vozu vystoupil do komunikace ve chvíli, kdy se rozjelo druhé z vozidel. Takřka okamžitě tak došlo ke střetu přední části vozu Peugeot, bílé barvy s řidičem vpředu stojícího hnědého Hyundaie. Po střetu řidič spadl nejprve na kapotu a následně pak na vozovku. Řidič vozidla Peugeot však po střetu nesetrval na místě dopravní nehody a neučinil tak opatření, která mu v této souvislosti ukládá zákon o silničním provozu.

Sražený muž naštěstí utrpěl jen lehká poranění, se kterými byl převezen Zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocničního zařízení.

V této souvislosti žádáme nejen případné svědky předchozího incidentu a následné dopravní nehody, ale také řidiče osobního vozidla Peugeot, bílé barvy, aby se přihlásili ať již prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo přímo na Dopravním inspektorátu v Liberci, neboť právě jejich svědectví může výrazným způsobem dopomoci k objasnění příčin a okolností vzniku nehodového děje.

10. června 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem