Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

"Začněme spolu aneb kolama dolů"

KRAJ - Ve středu 8. května 2019 proběhne na autodromu v Sosnové u České Lípy 2. ročník dopravně preventivního projektu zaměřený na bezpečnost řidičů motocyklů. 

Ve středu, 8. května 2019, se na autodromu Sosnová u České Lípy uskuteční v pořadí již osmá akce v rámci preventivního projektu Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR ve spolupráci s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR zaměřená na bezpečnost řidičů motocyklů "Začněme spolu anebo kolama dolů".

Cílem projektu je oslovení motorkářů, prezentace nových bezpečnostních prvků motorkářům a zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů na začátku motorkářské sezóny. Smyslem je snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři.

V rámci společného projektu proběhne stejně jako v loňském roce 9 společných jízd s následnou bezplatnou ukázkou výcviku na polygonu. Přestože limit účastníků na jednu vyjížďku je stanoven na 250 motorkářů, předpokládáme, že samotných akcí na polygonech se zúčastní více zájemců a bude překonána loňská celková návštěvnost, která se zastavila na čísle 3500 příznivců motorek.

Spanilá jízda za doprovodu policejních motorek bude startovat v 10,00 hodin na parkovišti u Home Credit arény v Liberci a přes Ještěd bude pokračovat až na polygon v Sosnové u České Lípy, kde bude pro zůčastněné připraven bohatý program. Jízda se uskuteční na trase v rozsahu 80 až 90 kilometrů a příjezd na polygon je plánován ve 12,00 hodin. Společných jízd se jako v roce předešlém zúčastní i představitelé vedení Policie ČR, včetně ředitele služby dopravní policie brig. gen. Ing. Tomáše Lercha. 

V rámci výcvikového centra proběhnou ukázky bezpečné jízdy i aktivní trénink bezpečné jízdy pro jednotlivce. 

Zájemci o tuto akce se mohou hlásit prostřednictvím formuláře na web. stránkách Policie ČR ( viz. odkaz níže).

Pro vyplnění přihlašovacího formuláře je nutné se přihlásit prostřednictvím uživatelského jména: Kola2019 a hesla: Kola2019.

PŘIHLÁŠENÍ NA SPOLEČNOU JÍZDU


28. 3. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem