Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Začíná sčítání lidu, domů a bytů

Policisté upozorňují občany před možnými podvodníky 

       Jak již proběhlo v médiích, v nejbližší době začne sčítání lidu, domů a bytů. Proto se policisté z preventivní informační skupiny Územního odboru PČR Mělník rozhodli, že budou znovu a trochu jinak informovat veřejnost o této aktivitě, která je pro každého občana ze zákona povinná. Jistě se mezi lidmi najdou i tací, kteří takovéto akce rádi využijí ve svůj prospěch. Proto, jak být obezřetný?
       Od 26. února 2011 budou začínat informativní pochůzky komisařů, kteří budou později roznášet formuláře. Poté bude od 7. března 2011 začínat samotná roznáška formulářů sčítacími komisaři veškerým domácnostem. Celé sčítání bude ukončeno nejpozději 14. dubna 2011, kdy do této doby musí být všechny formuláře vyplněny a budou sbírány. Případné došetřování neúplných údajů bude probíhat až do konce května 2011.
       Je důležité si uvědomit, že není Vaše povinnost sčítacího komisaře vpouštět do své domácnosti. Pokud budete mít jakékoliv pochyby o pravosti průkazu, kterým se Vám musí komisař prokázat, můžete zavolat na linku 800 879 702, kde Vám poskytnou dostatek informací k ověření průkazky komisaře. V případě, že se setkáte s osobou, která se za sčítacího komisaře pouze vydává, informujte prosím ihned Policii ČR na linku 158. Takovýto člověk se bude snažit využít důvěry především starších lidí, jejich neznalost tohoto “průzkumu“, a budou se snažit vloudit do domácností a tyto případy jak víme, mohou skončit i finančními krádežemi mnohdy životních úsporů. Toto všechno zaznívá nyní téměř každý den v médiích, přesto povařují policisté z Územního odboru PČR Mělník za svou povinnost, aby znovu a znovu apelovali na všechny osoby, které přijdou do kontaktu s sčítacími komisaři, aby byli obezřetní.
       Jména a příjmení sčítacích komisařů, by měly být zveřejněny na informačních stránkách příslušných obcí a městských úřadů.
 

vytisknout  e-mailem