Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Začíná Ajax

Novojičínsko - Na Ajaxe se děti těšily. 

Ve čtvrtek 15. září 2011 navštívili policisté z Preventivně informační skupiny Nový Jičín žáky z 2.A,2.B a 2.C na novojičínské základní škole Komenského 68. Každý školák i třídní učitelé druháků dostali z rukou policistů Ajaxův zápisník, se kterým budou  celý školní rok  pracovat.
 
Ajaxův zápisník“ je projekt, u jehož vzniku stála policistka preventivně informační skupiny Policie České republiky Okresního ředitelství Sokolov, a který byl v roce 2002 rozšířen do celé Policie  České republiky.  Jeho cílem je zvyšovat právní vědomí dětí mladšího školního  věku.
Žáci druhých tříd základních škol se učí pomocí Ajaxova zápisníku  předcházet různým sociálně patologickým jevům např. šikaně, alkoholu a nealkoholovým drogám, hazardním hrám apod. Seznamují se také s běžnými  každodenními záležitostmi  jako je pohyb v silničním provozu a vlastní  bezpečnost. Žáci  dostávají od policistů zápisník (pracují s ním po celý rok)  a  policisté rovněž pro ně připravují různé soutěže,  testy a exkurze. Přitom  zjišťují, co se všechno naučili  od policejního psa Ajaxe.
Při první hodině s Ajaxem si děti vyslechly, jak se zápisníkem pracovat, byly upozorněny na důležité kapitoly a témata.
V letošním školním roce  se kromě druháků z Komenského 68 do projektů zapojí základní školy Dlouhá 56, Komenského 66, Šenov u Nového Jičína, Životice u Nového Jičína, Libhošť, Sedlnice, Kunín a Npor. Loma v Příboře.

 

Ilustrační foto z projektu zde:      foto1      foto2       foto3

 

Tiskový servis ze dne 15. září 2011.

 

 

nprap. Zbyněk Tomšík - PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem