Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Žáci z Olešnice na silnicích bezpečněji

RYCHNOVSKO - Celá škola v reflexních vestičkách 

V pondělí 17. října v dopoledních hodinách navštívili policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí spolu s preventistkou Olešnici u Rychnova nad Kněžnou.
Oblékání vestičekNa policisty čekali žáci a žákyně z místní základní školy. Do malotřídního školského zařízení s pěti postupovými ročníky děti nejčastěji docházejí pěšky po komunikaci, která je bez chodníků. I to byl jeden z důvodů, proč policisté přijeli v rámci kampaně "Jsme vidět" předat malý dárek - reflexní vestičku právě sem. Samotnému vyzkoušení nového bezpečnostního prvku ale předcházelo povídání o tom, jak by se děti coby účastníci silničního provozu měly chovat. Malí školáči a školačky měli dobré znalosti a většinu otázek zodpověděli rychle a bez zaváhání. Po všetečných otázkách se tak dočkali předávání vestiček s logem Besip. Radost měla i paní učitelka, která bude ve své vestě chodit spolu s dětmi a řidiče upozorňovat na přecházející skupinku zastavovacím terčíkem. 
Poslední zastavení, které policisty v rámci kampaně "Jsme vidět" letošní podzim čeká, je tento čtvrtek v Mateřské škole v Bartošovicích v Orlických horách.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. října 2011
Foto PČR


 

Odkazy do noveho okna

Otázky a odpovědi

Otázky a odpovědi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem