Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Žáci společně s policisty završili projekt Hravě přes překážku

Strakonice - Děti bojovaly ze všech sil. 

Ukončení projektu "Hravě přes překážku" proběhlo v pátek 29. května  2009 na hřišti ZŠ Dukelská ve Strakonicích. Poslední sportovní soutěž, ukázky policejní  a hasičské výstroje a výzbroje, vyhodnocení výtvarné soutěže a zhodnocení projektu bylo cílem dnešního dopoledne. Děti se aktivně zapojily do osmi připravených sportovně-zábavných soutěží, které si pro ně připravili strážníci a policisté. Mezi disciplíny policisté zařadili i upravené testy fyzické zdatnosti pro přijetí uchazečů do řad policie. Družstva jednotlivých tříd soutěžila například v člunkovém běhu v neprůstřelné vestě a v motorickém testu. Mezi netradiční disciplíny patřily: hod obuškem, poutání, těžkooděnec a další. Všechna družstva bojovala ze všech sil, aby pro svoji třídu získala co nejvíce bodů do celkového hodnocení.

HPP - květen 2009 032.jpgHPP - květen 2009 032.jpg

 

HPP - květen 2009 024.jpgHPP - květen 2009 024.jpg

A jaké jsou výsledky jednotlivých tříd v těchto disciplínách?

1. místo - 5.D (112 b.)

2. místo - 5.B (99 b)

3. místo - 5.C (94 b.)

4. místo - 5.A (87 b.)

 

 

V průběhu dopoledne na děti čekal i doprovodný program. Soutěžící si mohli prohlédnout vozidla Policie ČR, Městské policie Strakonice, HZS, popovídat si s psovodem Jirkou o jeho čtyřnohém kamarádovi a policejní práci. Vyzkoušet si mohli i  výstroj policistů a strážníků.

Na závěr byli žáci 5. tříd oceněni i za výtvarné práce. Ve výtvarné soutěži "protidrogový plakát" se umístili žáci 5.D, a 5.C.

Ceny, které do projektu věnovalo Zdravé město Strakonice, cukrárna Hvězda a firma PENTA, předal plk. Mgr. Chum Bohuslav, vedoucí Územního odboru Policie ČR Strakonice s místostarostkou města Strakonice  PhDr. Ivanou Říhovou,

HPP - květen 2009 038.jpgHPP - květen 2009 038.jpg
HPP - květen 2009 034.jpgHPP - květen 2009 034.jpg

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem