Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Záchranná akce dobře dopadla

DĚČÍNSKO - Policisté hledali seniora, který se ztratil u Ludvíkovic, našli ho značně podchlazeného. 

     Před dvěma týdny se na policistu, který bydlí v Ludvíkovicích na Děčínsku, obrátili sousedé s žádostí o pomoc, protože od večera předešlého dne neviděli 68letého seniora, který v obci bydlí, a měli strach, zda se mu něco nestalo.

     Vzhledem k věku pohřešovaného, jeho zdravotnímu stavu a nepříznivým meteorologickým podmínkám byla důvodná obava o jeho život a zdraví, proto policisté v co nejkratší době po přijetí oznámení zorganizovali pátrací akci.

     Vzhledem k rozlehlému a v mnoha místech těžko přístupnému terénu v okolí obce požádali o pomoc leteckou službu, vrtulník ale s ohledem na nevhodné klimatické podmínky nemohl vzlétnout. Na místo se sjely veškeré dostupné hlídky z okolí a o pomoc byli požádáni i policisté ze Speciální pořádkové jednotky. V okolí míst, kde policisté předpokládali možný výskyt seniora, v rojnicích prohledávali terén, po několika desítkách minut se policistům z SPJ podařilo silně podchlazeného muže vypátrat v roklině, kterou protéká Kumpoltický potok. Ihned mu poskytli první pomoc, zabalili ho do isotermické fólie a na nosítkách snesli z těžko přístupného místa v terénu na silnici, kde jej předali do péče záchranářů. 

     Z místa byl transportován do nemocnice, kde byl hospitalizován, v současné době je již v pořádku. Díky rychlému nasazení sil a prostředků se podařilo zachránit lidský život, což bylo pro policisty, kteří se akce zúčastnili, velkým zadostiučiněním.

11. března 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem