Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zachránili topící se ženu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muži z řeky vytáhli topící se podchlazenou ženu.  

 

Pozorný a obětavý muž na procházce zachránil spolu s pomocníky život staré ženě, která spadla do řeky Moravy. Sedmašedesátiletá žena nemohla v úterý 6. prosince večer spát. Bylo jí špatně, a tak se rozhodla, že se půjde projít ven. Oblékla se a vyšla se projít po chodníku na břehu řeky Moravy, která protéká kousek od panelového domu v Uherském Hradišti, kde bydlí. V jednom okamžiku se jí zřejmě zatočila hlava a žena spadla na zem a začala se kutálet z břehu směrem k řece. Při pádu se nezastavila na břehu, ale spadla do vody. Starší žena se nedokázala dostat z vody a topila se.

Naštěstí přišel v o čtvrt na dvanáct v noci do těchto míst na opačném břehu řeky muž na noční procházce. Z vody uslyšel sténání ženy. Přeběhl po železničním mostě na druhou stranu a pokusil se topící se ženu vytáhnout ven. Vlastními silami se mu to nedařilo, a tak doběhl do nedaleké restaurace přivolat pomoc. Číšnice zavolala na policii a k sedmačtyřicetiletému zachránci se přidali tři pomocníci. Čtveřici se podařilo rychle vytáhnout ženu na břeh. V tom momentu přijela hlídka hradišťských policistů a záchranná služba. Zdravotníci převezli sině podchlazenou ženu do nemocnice. Zachráněná žena byla ve vážném stavu, kdy nebyla schopná uvést své jméno ani bydliště, a neměla u sebe ani doklady. Policisté začali prověřovat jak její totožnost, tak okolnosti, za kterých se do vody dostala.

Dnes dopoledne již policisté zjistili její totožnost i to, že do řeky spadla zřejmě díky zdravotní indispozici. Její vysvětlení odpovídá i policejnímu prověřování, z něhož nevyplývá cizí zavinění jejího pádu do řeky. Sedmačtyřicetiletého muže a jeho obětavé pomocníky, ve věku jednatřicet a devětadvacet let, může po studené vodní lázni hřát dobrý pocit, protože zachránili lidský život!


 

7. prosinec 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem