Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zachránili dva životy

Z hořícího drážního domku vytáhli policisté z pražské ciziny dva lidi. Zachránění mohli přitápění si svíčkou zaplatit životem. 

Dnes, přibližně hodinu po půlnoci, vyslal operační důstojník hlídku pražské cizinecké policie do oblasti Florence, neboť byli tito policisté nejblíže místu začínajícího požáru. Na ten policisty upozornili pracovníci tamního autobusového terminálu.

Požár vzplál konkrétně v tamním nádražním domku, který je momentálně určen k celkové rekonstrukci a nachází se u Niederleho viaduktu, což bylo pro celou situaci velice zásadní. Domek je totiž umístěn u tamní železniční trati a přístup k němu je téměř nemožný. Policisté si ale poradili.

Během několika málo minut se k domku proklestili „náletovkami“ zarostlým svahem, kdy museli ještě překonat oplocení trati. Byť museli absolvovat takto složitou cestu, byli i tak policisté na místě požáru včas a z budovy vytáhli oknem dvě osoby.

Překvapením pro policisty bylo, že obě osoby v danou chvíli v klidu spaly, byť hořelo přímo v té samé místnosti, kde se právě nacházely.

Na místo se následně, během několika málo okamžiků dostavili jak pražští, tak drážní hasiči, kteří okamžitě požár eliminovali. Jak již bylo zmíněno, domek je určen k celkové rekonstrukci, a proto požár nezpůsobil žádnou škodu.

Oba spáči pak policistům vysvětlili, že toho času nemají žádné trvalé bydliště a tak každý den nocují, podobným způsobem, kde se dá. Zároveň přiznali, že požár zřejmě vznikl od svíčky, kterou si chtěli v místnosti přitopit. Bohužel ji umístili tak nešťastně, že od ní vzplál nábytek.

Nicméně, díky včasnému a profesionálnímu zásahu policistů pražské cizinecké policie jsou oba spáči živí a zdraví. Zároveň věříme, že při dalším podobném squatování už budou o poznání opatrnější.

por. Mgr. Tomáš Hulan 8. 11. 2017

vytisknout  e-mailem