Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Záchrana života v kolejišti železnice

KLADENSKO – Všímavost občana a včasný zákrok policistů muže zachránily. 

Na základě anonymního oznámení byla v odpoledních hodinách dne 22. dubna 2020 vyslána policejní hlídka na kladenské vlakové nádraží do ulice Milady Horákové, kde se má údajně v kolejišti nacházet sedící muž.

Po příjezdu na místo oznámení se policisté oddělení hlídkové služby prošli kolejiště v okolí vlakového nádraží a prohledali směr k průmyslové zóně s negativním výsledkem a ani po informování se u pracovníků Českých drah a náhodných svědků nikdo tohoto muže nespatřil. Policisté se vydali propátrávat další kolejiště, a to ve směru mezi stanicí Kladno a přejezdem na Kožovu Horu. Na této trase policisté zaznamenali sedícího muže na koleji se sklopenou hlavou. Policisté navázali s mužem kontakt a dotazovali se z jakých důvodů se nachází v kolejišti. Muž začal policistům vysvětlovat, že čeká na vlak a tímto způsobem chce ukončit svůj život. Policejní hlídka muže  vyzvala, aby tento prostor kolejiště opustil. Po dalším navázání slovního kontaktu muž s policisty odešel do bezpečného prostoru a hlídce sdělil, že vzhledem k tomu, že se v současné době nachází ve velmi tíživé životní situaci, tak z těchto důvodů chtěl svůj život ukončit sebepoškozením.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o jednatřicetiletého muže z okresu Mělník. Na místo byla přivolána posádka ZZS, která si muže převzala do své péče a byl převezen do kladenské nemocnice na vyšetření. Ve večerních hodinách byl poté transportován do jedné z psychiatrických léčeben. 

Na základě všímavosti občana, který anonymně oznámil sedícího muže v kolejišti na policejní linku 158  a profesionálního přístupu policistů oddělení hlídkové služby, se podařilo muže včas vypátrat. Tímto společným jednáním byl  jednatřicetiletému muži zachráněn život.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
23. dubna 2020

vytisknout  e-mailem