Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Záchrana života muži na Sítenském mostu

KLADENSKO – Včasný a profesionální zákrok policejní hlídky a posádky ZZS. 

Na základě oznámení byly policejní hlídky vyslány třicet minut před půlnocí dne 17. června 2020 na Sítenský most v Kladně, kde se v prostoru za zábradlím nacházela neznámá osoba.

Jako první se na Sítenský most v rámci výkonu noční služby dostavili policisté oddělení hlídkové služby, kteří po příjezdu na místo zaznamenali přibližně v polovině mostu osobu za zábradlím, stojící zády do Sítenského údolí. Z těchto důvodů ponechali své služební vozidlo v bezpečně dostatečné vzdálenosti, aby nepolekali osobu za zábradlím. Tříčlenná policejní hlídka se pomalu přesunula k této osobě a po chvilce jeden z policistů navázal s mužem slovní kontakt. Následně si policista získal u tohoto mladíka důvěru. Při komunikaci se vzájemně představili a dvaadvacetiletý muž z Kladenska se policistovi svěřil s tím, že přelezl zábradlí z důvodů sebepoškození, neboť dnešního dne mu lékař po delší době léčby opět diagnostikoval vážnou nemoc.

Během několika minut se do prostoru Sítenského mostu dostavily další policejní hlídky a složky IZS. Přítomná lékařka s řidičem záchranné služby převzala komunikaci s tímto mužem, který poté přelezl zábradlí zpět a za doprovodu policejní hlídky a posádky ZZS přešel do sanitního vozidla. Provedením dechové zkoušky byla naměřena hodnota 1,6 promile alkoholu v dechu.

Policejní hlídky provedly následně doprovod posádce ZZS při převozu dvaadvacetiletého muže.

Kladenští kriminalisté nyní tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu pokus sebevraždy.

Včasný a profesionální zákrok policistů oddělení hlídkové služby a posádky ZZS zachránil mladému muži život před sebepoškozením.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
18. června 2020

vytisknout  e-mailem