Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Záchrana života

TRUTNOVSKO – Pátrání po starším muži dopadlo úspěšně. 

V úterý 16. října jsme krátce před osmou hodinou večerní přijali na tísňovou linku oznámení od ženy, která měla obavu o svého manžela.

Policistům uvedla, že bydlí v Praze, ale její muž odjel na chalupu do Horních Albeřic v Krkonoších. V odpoledních hodinách se mu zkoušela několikrát dovolat na mobilní telefon, ale neúspěšně. Jeho mobil však vyzváněl. Nejdříve se proto obrátila na sousedku z vedlejšího pensionu. Ta zjistila, že je jejich chalupa zamčená a na bouchání nikdo nereaguje. Vozidlo manžela oznamovatelky stálo venku. Na základě těchto informací se žena rozhodla kontaktovat policii, neboť její manžel musí pravidelně užívat léky a měla strach, zda se mu něco nestalo.

Bezprostředně po oznámení vyjeli na místo policisté z Pece pod Sněžkou a Svobody nad Úpou. Ti ve spolupráci s trutnovskými hasiči začali po starším muži pátrat. Nejdříve se souhlasem majitelky vstoupili do chalupy, aby tuto prohledali. Dovnitř si museli zjednat násilný vstup za využití techniky. Muž se ale v chalupě nenacházel, a proto pátrání rozšířili do okolí. Ženu opětovně telefonicky vytěžili a dotazovali se ji, kam by mohl její muž odejít. Veškerou komunikaci s ní ztěžoval špatný signál. Zjistili však, že se chodí koupat do asi kilometr vzdáleného domu, od kterého mají zapůjčené klíče. Policisté ve spolupráci z hasiči se tedy neprodleně vydali pátrat tímto směrem. Utvořili tzv. rojnici a po hodině od oznámení celé události muže vypátrali. Ležel na louce několik desítek metrů od objektu zvaného Country Hill, podchlazený a zmatený. Nevěděl, jak se na místo dostal. Do péče si ho okamžitě převzali záchranáři, kteří jej po prvotním ošetření převezli do Oblastní nemocnice v Trutnově.

V tomto případě patří velké poděkování všem zasahujícím policistům, hasičům i záchránářům, neboť zachránili to nejcennější, lidský život.

nprap. Lukáš Vincenc
17. října 2018, 15:12

vytisknout  e-mailem