Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Záchrana života

Pražští policisté z „dopravky“ zachránili muže, který s lanem uvázaným okolo krku seděl na zábradlí Hlávkova mostu s úmyslem skočit dolů. 

V neděli 31. července krátce před druhou hodinou ráno přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení, že na Hlávkově mostě sedí muž, který má okolo krku uvázané lano. Druhý konec provazu je uvázaný k zábradlí a vše nasvědčuje tomu, že se chystá skočit. Na místo proto okamžitě vyrazily nejbližší policejní hlídky. Jako první přijeli policisté z dopravního inspektorátu prvního pražského obvodu, kteří se nejprve pokoušeli s mužem sedícím na betonovém zábradlí komunikovat. Muž ale nijak nereagoval, a policisté ho proto po příjezdu svých kolegů za použití hmatů a chvatů strhli do bezpečného prostoru, kde poté přeřízli lano. Když se pak muž uklidnil, tak policistům uvedl, že chtěl tímto způsobem vyřešit své životní problémy. Muž se navíc posilnil alkoholem a policisté mu v dechu naměřili téměř dvě promile alkoholu.

Šestadvacetiletý muž byl následně předán do péče záchranářům, kteří ho převezli do zdravotnického zařízení.

V této souvislosti bychom chtěli poděkovat také všímavému a pohotovému občanovi, který celou situaci oznámil na tísňovou linku a policisté tak mohli okamžitě reagovat.

Por. Mgr. Iveta Martínková – 2. 8. 2016

vytisknout  e-mailem