Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Záchrana života

Policejní vyjednavač vyjížděl včera dopoledne k případu v Přemyslovské ulici v Praze 3. Díky okamžité profesionální pomoci policejního vyjednavače a policistů z pohotovostní motorizované jednotky se podařilo zachránit dva lidské životy. 

V úterý patnáct minut před jedenáctou hodinou vyjížděl policejní vyjednavač a policisté z pohotovostní motorizované jednotky do Přemyslovské ulice v Praze 3. Tam se nacházela žena ve značném stádiu těhotenství, která přelezla zábradlí balkónu ve čtvrtém patře domu, kdy hrozilo reálné nebezpečí, že skočí.  „Péjáci“ se během dvou minut dostavili na místo, kdy si ihned rozdělili úkoly směřující k záchraně ženy. Policistka úspěšně navázala s ohroženou ženou komunikaci a její kolega se spojil s policejním vyjednavačem. Ten cestou na místo, takto zprostředkovaně poskytoval pomoc a mapoval situaci. Vyjednavač se ihned po příjezdu zapojil do již zaběhnuté správně vedené krizové komunikace a následným využitím krizového vyjednávání docílil toho, že žena od svého úmyslu skočit, upustila a přelezla zábradlí zpět k policistům. Následně byla předána zdravotníkům a převezena do nemocnice.

Záchrana dvou lidských životů se podařila díky okamžité profesionální pomoci policejního vyjednavače, policejních hlídek a spolupráci s přítomnými složkami IZS.

Por. Mgr. Violeta Siřišťová – 11. 11. 2020

Odkazy do noveho okna

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

foto z místa

foto z místa 

Detailní náhled

Zasahující policistka a policista z PMJ

Zasahující policistka a policista z PMJ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem