Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Záchrana života

Policistům z pohotovostní motorizované jednotky se díky hydraulice na otevírání dveří, podařilo dostat včas do bytu a předat ženu v ohrožení života do lékařské péče. 

V pátek krátce před jedenáctou hodinou vyjížděli policisté z pohotovostní motorizované jednotky do Křižíkovy ulice v Praze 8. V bytě se měla nacházet dcera oznamovatele, která se mu neozývala, a on měl vážnou obavu, že s ní není něco v pořádku. Na místo spolu s policisty vyrazil i velitel policie z pohotovostní motorizované jednotky, který má ve svém vozidle mimo jiné i potřebné vybavení na otevírání dveří tzv. hydrauliku.

Když přijeli policisté na místo, nikdo na zvonek ani na klepání nereagoval, avšak z inkriminovaného bytu se ozývaly rány. Jelikož byly vstupní dveře bezpečnostní, rozhodl se velitel policie z PMJ pro okamžité otevření dveří pomocí hydrauliky. Během pár vteřin se díky ní dostali do bytu. Na zemi ležela žena, která zřejmě prodělala epileptický záchvat. Policisté ženě vytáhli z dutiny ústní vlasy, které se jí dovnitř dostaly, s největší pravděpodobností, během záchvatu a ihned na místo zavolali záchranku. Třicetiletá žena byla ve vážném stavu předána do péče záchranářům.

Díky pohotovému úsudku a speciálnímu vybavení se policistům podařilo včas dostat do bytu a ženu tak zachránit.

Kdo je velitel policie z PMJ naleznete zde: Velitel policie - Policie České republiky

por. Mgr. Violeta Siřišťová

15.2.2021

Odkazy do noveho okna

velitel policie PMJ

velitel policie PMJ 

Detailní náhled

hydraulika velitel policie PMJ

hydraulika velitel policie PMJ 

Detailní náhled

hydraulika velitel policie PMJ

hydraulika velitel policie PMJ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem