Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Záchrana lidského života

DĚČÍN – Policista neváhal skočit do řeky Labe pro tonoucího muže, společně s kolegou mu zachránili život 

     Ve čtvrtek 13. října 2022 v 17:30 hodin  vyslal operační důstojník linky 158  hlídku policistů  Oddělení hlídkové služby Děčín k prověření oznámení o přestupkovém jednání 35letého muže do Děčína 32 - Boletic nad Labem.  Poté, co policisté dorazili  na místo, se zde  již zmiňovaný muž nenacházel. Na základě popisu po něm policisté začali pátrat. Muže  vypátrali na silnici v Děčíně – Nebočadech. Ten v okamžiku,  kdy zahlédl policisty,  přeběhl na cyklostezku, přelezl přes zábradlí a balancoval na hraně zdi a současně křičel na policisty, aby se k němu nepřibližovali, že ublíží jim nebo sobě.

     Po několika marných pokusech ze strany policistů k vyjednávání,  uvedený muž seskočil ze zdi a vstoupil na břehu do řeky Labe  a začal plavat. Nereagoval na žádnou z několika výzev policistů k návratu na břeh  a nadále v toku Labe plaval směrem k Děčínu. Po krátké chvíli přestal na podněty a výzvy hlídky úplně reagovat. Bylo zřejmé, že v chladné vodě přestal plavat a začal se topit. Podpraporčík Tomáš Kamín neváhal a ihned skočil za mužem do vody.  Když doplaval k jeho tělu, které již  plulo bezvládně po hladině s obličejem pod vodou, vytáhl muži hlavu nad hladinu a plaval s ním ke břehu. Záchranu ztěžovala studená voda, mokré oblečení a nebezpečí spodních proudů. Společnými  silami s  kolegou  podpraporčíkem Miroslavem Fiřtem tonoucího vytáhli z vody.  Muž zpočátku nejevil žádnou aktivitu, policisté zkontrolovali životní funkce a ihned započali s oživováním. Po několika stlačeních hrudníku došlo k obnovení životních funkcí. Do příjezdu zdravotnické záchranné služby policisté stav muže kontrolovali a udržovali jej  při vědomí a následně ho předali do péče zdravotníků.

     Díky rychlému a bezprostřednímu zásahu  zachránili policisté  podpraporčík Tomáš Kamín a podpraporčík Miroslav Fiřt muži život a za profesionálně odvedenou práci patří oběma velké poděkování. 

Děčín 19. října 2022
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

policisté zachránili tonoucího

policisté zachránili tonoucího 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem