Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zácharana života

Kladno - Policisté profesionálním přístupem zachránili sebevražedkyni život. 

    Dvacet minut po půlnoci dne 23. července 2013 bylo oznámeno na linku 158, že okolo půlnoci v Kladně - Kročehlavy nedaleko obchodního domu předala oznamovatelce její přítelkyně dopis na rozloučenou se sdělením, že si chce vzít život a před ní spolykala větší množství nezjištěných léků, které zapila alkoholickým nápojem a následně z místa setkání utekla neznámo kam. Oznamovatelka ihned zavolala  na linku 158. Na místo oznámení byla ihned vyslána policejní hlídka, která vytěžila oznamovatelku a bylo zjištěno po přečtění dopisu, že poškozená zde uvádí sebevraždu skokem z mostu. Přivolaná policejní hlídka okamžitě vyjela k sítenskému mostu odkud mnozí nešťastníci se snaží skončit se svým životem. Do pátrací akce byly zapojeny další policejní hlídky.  Po provedení kontrolní činnosti mostu a přilehlého okolí v Kladně - Sítná zde policejní hlídka zanechala dohled svým kolegům a odjela provádět šetření do přilehlých ulic v Kladně, kde se obě ženy naposledy viděly. Následným policejním pátráním a prohledáváním v terénu, byla poškozená žena nalezena policisty v křoví na dětském hřišti v Italské ulici několik minut po 1. hodině.  Při nálezu poškozená 19 letá žená z okresu Litoměřice ležela na zemi částečně kryta křoviskem a nereagovala na oslovení ani žádné jiné podněty. V dané chvíli byly zachovány pouze životní funkce. Na místo byla přivolána RZS a poškozená byla převezena do kladenské nemocnice. Policisté svým profesionálním výkonem a včasným vypátráním zachránili sebepoškozovatelce život.

24. července 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z okresu Kladno

Zpronevěra - policisté nyní prošetřují případ trestného činu zpronevěra, ke kterému došlo dne 19. července 2013 na BČS nedaleko obce Velká Dobrá. Tento případ byl oznámen na linku 158 dne 21. července 2013, a to samotným podezřelým 38 letým mužem z Kladenska.  Sám pachatel celý tento případ zpronevěření finanční hotovosti 30 000,-Kč z kasy BČS oznámil na polici i zaměstnavateli současně. Následující den po provedení uzávěrky poškozený zjistil, že opravdu došlo k zpronevěře dvou výběrů po 15 000,-Kč dne 19. července 2013. Podezřelý muž tuto částku ve výši 30 000,-Kč prohrál v automatech v hostinci na Kladensku.  

Odcizení pásů - dne 23. července 2013 na základě oznámení byly zahájeny úkony trestního řízení ve věci odcizení pásů. Neznámý pachatel v době mezi 15. až 23. červencem 2013 odcizil z lesního porostu nedaleko obce Hradečno na Slánsku dva kusy pojezdových pásů k pracovnímu stroji - vyvážecí soupravě o celkové hmotnosti cca 2 tuny, které zde byly složeny a zatíženy kládami. Pachatel se svým jednáním dopustil trestného činu krádeže a poškozené firmě způsobil škodu ve výši 250 000,-Kč. 

Nepoučitelní a nebezpeční řidiči - všichni tito tři uvádění výtečníci byli policejními hlídkami kontrolováni dne 23. července 2013. Po 11. hodině byla kontrolována 24 letá řidička ze Slánska na pozemní komunikaci mezi obcemi Zlonice-Lisovice - Otruby, kdy byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,24 promile alkoholu v dechu. Po 20. hodině byl v obci Buštěhrad v Tyršově ulici kontrolován osobní vůz Škoda Fabia, jehož 19 letý řidič z Kladenska byl vyzván k podrobení zkoušky na přítomnost omamných a psychotropních látek pomocí testru Drugwipe 5+., který byl pozitivní na amphetamin. Řidič se zkoušce podrobil dobrovolně na místě následně doznal, že užil látku pervitin.  Oba neukáznění řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Z trestného činu maření úředního rozhodnutí je nyní podezřelý 60 letý muž ze Stochovska, u kterého bylo při kontrolní činnosti policejní hlídkou v ulici Osvobození ve Stochově zjištěno, že řídí vozidlo, ačkoliv má platnou blokaci řidičského oprávnění vydanou MM Kladno od října 2011.

vytisknout  e-mailem