Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Začátek týdne

byl pro náchodské policisty bohatý na události 

 V pondělí 23. 6. zpracovali celkem 51 spisů. Zaevidovali a začali se zabýval 10 novými přestupky a stejným počtem nových trestných činů. V průběhu dne také ještě prověřovali zdravotnická a obdobná zařízení při hledání dvou pohřešovaných osob z jiných krajů.

Ani tento den nezaháleli dopravní policisté a společně s kolegy z pořádkové policie dohlíželi nad kázní na našich silnicích. Nejrozšířenějším nešvarem českých motoristů zůstává nerespektování dopravního značení a zejména příliš těžká noha na plynu. V hustém provozu řidiči stále spěchají a nejeden spěchající řidič pak už do svého cíle bohužel nedojede vůbec. V úterý dopoledne se policisté zaměřili na závodníky u vysokovského kopce nad Náchodem. Pokutou domlouvali hned třem řidičům, prvnímu z nich naměřili na povolené devadesátce 130 kilometrů v hodině, druhému na padesátce 66 kilometrů v hodině, třetímu na padesátce 70 kilometrů.

Trestná činnost zaměstnávala policisty zejména v oblasti majetkové. V podvečerních hodinách vyjížděla hlídka obvodního oddělení Broumov k nahlášenému vloupání do bytu v činžovním domě. Pachatel tam odstranil dózický zámek a vykopl dveře do bytu. Majitelce sebral stůl se židlemi, televizor a 4 kola od přívěsu, vše v hodnotě přesahující 11.000 korun. Po pachateli, kterému v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest, nyní policisté pátrají.

Pachatele vloupání hledají i policisté z obovdního oddělení v Jaroměři. Během dne zaznamenali trestní oznámení majitele rodinného domku, který nahlásil opakované vniknutí do uzamčené kůlny a samotného domu. Z těchto prostor pachatel postupně odcizil kola na osobní automobil, různé pracovní nářadí a holicí strojek. Majiteli tím způsobil škodu ve výši 12.000 korun.

Další vloupání zaznamenali jaroměřští policisté v místní prodejně potravin. Pravděpododobně v noci z neděle na pondělí 23. června se dosud neznámý zloděj vloupal do objektu kotelny, z něhož odcizil ještě nepoužité radiátory v hodnotě 30.000 korun. Také po tomto pachateli policie pátrá.

Ani pondělí 23. června se neobešlo bez dopravních nehod. Dopravní policie zaznamenala dvě, jedna skončila lehkým zraněním, druhá se obešla bez zranění. K dopravní nehodě se zraněním došlo o půl třetí odpoledne na účelové komunikaci v obci Dolní Rybníky. Řidič nákladního vozidla Škoda 706 jel po úzké nezpevněné komunikaci v chatové oblasti. Přitom mu v prudším klesání vyskočila z převodovky rychlost. Řidič měl navíc podhuštěné pneumatiky, a tak se mu nepodařilo automobil včas dostatečně zbrzdit, následně najel pravými koly na strmý svah a automobil převrátil na levý bok. Přitom se mu vysypal celý náklad štěrku, který vezl. Při nehodě se lehce zranil sám řidič nákladního automobilu. Přivolaní policisté vyloučili dechovou zkouškou  alkohol, technická závada jako příčina nehody na místě zjištěna ani uplatněna nebyla. Na automobilu vznikla hmotná škoda ve výši 20.000 korun. Nehodu dopravní policie nadále šetří.

 

 


vytisknout  e-mailem