Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Začalo to žádostí o cigaretu . . .

ČESKOLIPSKO – Muž odcizil přivázaný batoh s věcmi, když se jeho majitelé koupali. 

Během soboty požádal 28letý muž manželský pár, jenž trávil sobotní den na břehu Radvaneckého rybníka, o cigaretu. Vzhledem k tomu, že se jednalo o nekuřáky, odešel s nepořízenou. Po chvíli se ale vrátil, a to v době, kdy byla dvojice ve vodě a připravil ji o batoh, který byl bezpečnostním lankem a zámkem připevněn ke stromu. I přesto, že si dvojice jednání neznámého muže všimla, než stačila doplavat ke břehu, podezřelý s bahotem utekl. 

Manželé okamžitě kontaktovali policisty a současně sami podezřelého pronásledovali. Po jeho stopě šel i policejní pes, který muže, který se snažil skrýt, vypátral. Následně byly nalezeny i odcizené věci, kterých se podezřelý muž na útěku snažil zbavit. Ty pak byly vráceny zpět majitelům.

28letý muž si za své jednání ponese následky. Policisté mu za krádež batohu, v kterém měli manželé cennosti za více jak devět tisíc korun (mobilní telefony, finanční hotovost, a další) sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

24. 7. 2017
por. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem