Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zabila svého druha

ZLÍNSKÝ KRAJ: Vražda muže v Holešově.  

Krajští zlínští kriminalisté vyšetřují vraždu osmapadesátiletého muže, kterého včera usmrtila nožem jeho o čtyři roky mladší družka. Incident se odehrál v jednom bytě v Holešově. Obviněná žena čeká na rozhodnutí o vazbě.
 
Osmapadesátiletý muž žil se svojí čtyřiapadesátiletou družkou v jednom bytě v Holešově. Mezi druhy, kteří ve větší míře požívali alkoholické nápoje, delší dobu často docházelo k vzájemným hádkám, které doprovázely vulgárnosti a drobná fyzická napadání, přičemž agresory bývaly střídavě muž nebo žena. Včera před osmou hodinou ráno proběhla mezi mužem a ženou opět nějaká rozepře, při které vzala silně opilá žena z dřezu v kuchyni nůž, kterým bodla svého druha zepředu do hrudníku. Agresorka nějaký čas po incidentu zavolala svému příbuznému a plačícím hlasem mu řekla, aby za ní do bytu hned přijel. Rodinný příslušník nemeškal a za pár minut byl u ženy, která mu řekla, co udělala. Muž ihned přivolal rychlou záchrannou službu, a i když muž ležící bezvládně na podlaze nejevil známky života, snažil se mu do příjezdu záchranky poskytovat první pomoc. Přivolaný lékař však už mohl pouze konstatovat smrt.
 
Na místo vyjeli nejprve policisté z Holešova, následně kroměřížští kriminalisté a také zlínští krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování zvlášť závažného zločinu vraždy převzali. Ženu na místě zadrželi a provedli u ní dechovou zkoušku s hodnotou 2,97 promile. Dnes odpoledne jí vrchní komisař z odboru obecné kriminality zlínské krajské kriminální policie sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu vražda, za který trestní zákon v případě uznání viny ukládá trest odnětí svobody od deseti do osmnácti let. Policie podá státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby.
 
Ve Zlínském kraji je to letos již sedmá dokonaná vražda, dále jsme letos v rámci kraje šetřili tři pokusy o vraždu. 
 
 
18. září 2015, por. Mgr. Lenka Javorková 
 
 

vytisknout  e-mailem