Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

„Zabiju se,“ vyhrožoval notorický telefonista

ZLÍNSKO: Opilec skončil na záchytce. 

V kroměřížské nemocnici skončil šestačtyřicetiletý muž. Policisté ho dobře znají. Volá velmi často na linku 158 a svým nevyzpytatelným chováním zaměstnává naše hlídky.
Jednou muž skáče pod rozjetá auta, podruhé volá, že skočí pod vlak, nebo že se zastřelí. Právě sebevraždou vyhrožoval i v úterý večer. Operačním důstojníkům tvrdil, že mu někdo z projíždějícího auta postříkal slzným plynem obličej a že se zabije. Policisté za ním jeli, prohlídli ho a ujistili se, že mu nikdo neublížil. Muž byl silně opilý, nadýchal 3,83 promile. Naší hlídce tvrdil, že až odjedou, zastřelí se. Policisté se ujistili, že muž u sebe žádnou zbraň nemá a pro jistotu ho vzali k lékařce. Paní doktorka potvrdila, že muž je schopen převozu do psychiatrické léčebny v Kroměříži, kam ho nakonec naši policisté také zavezli.
Noc na záchytné stanici se poněkud prodraží. Vyjde asi na osm tisíc korun. Operační důstojníci jméno tohoto muže znají velmi dobře. Podle nich volá většinou, když se opije, když trochu vystřízliví, omlouvá se a svého chování lituje.
 
 
18. ledna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem