Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zabezpečte si své bicykly

BEROUNSKO – Policisté opět upozorňují občany, aby si lépe zabezpečili svůj majetek. 

Policisté Obvodního oddělení Zdice prošetřují krádež jízdních kol, ke které došlo v době od 17:00 hodin dne 29. července 2020 do20:00 hodin dne 31. července 2020 v obci Praskolesy. Neznámý pachatel odcizil z uzavřené zahrady u rodinného domu horská jízdní kola MAXBIKE MALAWI a  MAXBIKE TOBA v celkové hodnotě 19.000,- Kč.

Skutek je šetřen jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo výtečníka vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše zmiňovaného rodinného domu v inkriminovanou dobu podezřelou osobu. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Zdice, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 872 730. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Policisté upozorňují občany,  aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek, jako jsou například jízdní kola a koloběžky, zahradní nábytek, elektronika, zahradní náčiní, grily a jiné věci, a to i přestože je mají v prostorách za oplocením u svých rodinných domů na svém území. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. srpna 2020

vytisknout  e-mailem