Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zabezpečte si svá jízdní kola před krádeží

KLADENSKO - Jízdní kola zmizela z chodby a balkonu. 

Kladenští policisté upozorňují cyklisty, aby dbali zvýšené opatrnosti a při odchodu si vždy své jízdní kolo řádně zabezpečili.
 
Vzhledem k tomu, že přichází s prvními slunečními dny období cyklistických výletů a v jarních a letních měsících využívá své jízdní kolo jako dopravní prostředek více občanů. I z těchto důvodů policisté cyklisty upozorňují na možnost krádeží kol, ke kterým dochází především neopatrností samotných cyklistů a v momentě nepozornosti a ponechání jízdního kola bez povšimnutí bývá mnohdy tato skutečnost využita zlodějem ve svůj prospěch.
 
Několik rad, jak si kolo bezpečně zajistit a předejít tak krádežím:
  • při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloup)
  • jste-li ve skupině dalších cyklistů je přednost fyzické přítomnosti další osoby u odstavených kol
  • pokud ukládáte jízdní kolo do společných prostor domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu, ale i do společných prostor, kde jsou kola uskladněna a i zde využijte bezpečnostní stojan nebo systém
  • zabezpečení jízdního kola pomocí zabezpečovacího systému je třeba využít i při ukládání kola do sklepní kóje a na balkony
  • ani odstavená jízdní kola na vlastním pozemku neponechávejte volně odložená, i zde je nutno svá jízdní kola ochraňovat, a to opět využitím bezpečnostního systému a nebo uložením do přilehlých prostor pod bezpečnostním zámkem.
  •  
Kladenští policisté prošetřují dva případy odcizených tří jízdních kol, která byla odcizena na přelomu měsíce duben a květen v Kladně.
 
První případ odcizeného kola byl oznámen v pátek 1. května 2015. Neznámý pachatel v době mezi sedmnáctou až devatenáctou hodinou ve čtvrtek 30. dubna 2015, ze společné chodby pátého patra v panelovém domě v ulici Vašíčkova v Kladně odcizil volně odložené dámské jízdní kolo. Svým jednáním způsobil poškozenému škodu ve výši 4 000,-Kč.
 
V podvečerních hodinách dne 2. května 2015 bylo oznámeno na policejní služebnu v Kladně Kročehlavy, že v době od 26. dubna do dne oznámení byla odcizena dvě jízdní kola. V tomto případě musel pachatel překonat překážku výškového rozdílu nad ochozem u domu necelé čtyři metry k podlaze balkonu a následně vniknout do jeho prostoru. V prvním patře balkonu v ulici Vitry se nacházela dvě horská jízdní kola, a to v kombinaci barech červeno-černá v hodnotě 3 000,-Kč a druhé stříbrné barvy s černo-zeleným nápisem v hodnotě 2 000,-Kč.
 
Policisté nyní oba případy prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno

4. května 2015

vytisknout  e-mailem