Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zabezpečte si chaty

Pokud jste tak pro zatím neučinili, je nejvyšší čas odvézt cennosti a zabezpečit objekt… 

Do dřevěné chatky v Rožmberku nad Vltavu se mezi 22. listopadem a 5. prosincem 2008 vloupal neznámý zloděj. Vypáčil celodřevěné vstupní dveře v místě zámku s cylindrickou vložkou FAB a odcizil kamna na PB, dvě matrace, dvě prošívané deky, dva polštáře, zahradní skládací stolek, dvě nakládací činky a minivěž, vše v hodnotě 17.700 Kč. Na zámku vstupních dveří vznikla škoda 200 Kč.

Podobně dopadly i dvě chaty na Kaplicku.

Neznámý pachatel mezi 28. říjnem a 6. prosincem 2008 vypáčil vstupní dveře a dveře dvou sklepů chaty poblíž Soběnova. Do této vnikl, celou jí prohledal a následně odcizil DVD přehrávač, dalekohled, dvě motokrosové helmy a brýle, komplet motokrosových kalhot, dresu a rukavic a bot, dále motorovou pilu, strunovou sekačku, úhlovou brusku a 5 litrový plechový kanystr, vše v hodnotě 28.200 Kč. Poškozením dřevěných dveří a zárubní vznikla škoda 4.000 Kč.

Dále zloděj v uvedené době po vypáčení dveří vnikl do sklepa sousední chaty. Majitelka byla o této skutečnosti vyrozuměna, proto bude škoda vyčíslena dodatečně.

Vyšebrodští a kapličtí policisté případy šetří a po pachatelích trestných činů krádeže a porušování domovní svobody pátrají.

------------------------------------------------------------

Pokud jste si také Vy ve svých své chatě či chalupě ponechali cennosti, drahou elektroniku, nářadí, starožitnosti a podobně, měli byste si je co nejdříve odvézt do bezpečí. Je také důležité objekty řádně zabezpečit. Okenice, petlice, mříže či elektronické zabezpečovací zařízení Vám mohou pomoci najít své oblíbené místo odpočinku v pořádku i na počátku další chatařské sezóny…

 

 

nprap. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem