Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům

ÚSTECKÝ KRAJ - Nový projekt zaměřený na majetkovou kriminalitu probíhá i v Ústeckém kraji. 

Také policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje jsou zapojeni do nového celorepublikového projektu s názvem „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“.

Projekt zaměřený na problematiku majetkové kriminality reaguje na nové trendy vloupání do obydlí. Přitom cíleně informuje o nových účinných způsobech ochrany majetku, o technickém a elektronickém zabezpečení a jeho vhodné kombinaci. Podstatným úkolem nového projektu je vzbudit u majitelů domů a bytů zodpovědnost k řádnému zabezpečení svého objektu. Nabádá také občany k větší pozornosti v bezprostředním okolí, např. všímat si pohybu podezřelých osob nebo vozidel.

Hlavním nástrojem projektu je mobilní aplikace „Zabezpečte se“, která je dostupná ke stažení na Google Play nebo na App Store. Je určena široké veřejnosti a má poskytnout poradenství (informace, návody), jak zabezpečit svůj majetek.

Projekt zaměřený na problematiku majetkové kriminality realizuje Policie České republiky ve spolupráci s Ministerstvem vnitra České republiky. Další informace o projektu jsou k dispozici na sociálních sítích a webových portálech.
http://www.policie.cz/clanek/novy-preventivni-projekt-na-ochranu-majetku.aspx

V rámci uvedeného nového projektu se tento týden v Ryjicích na Ústecku uskutečnila jedna z preventivních akcí zaměřených na kontroly chat. Projekt „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“ cílí mimo jiné i na majitele rekreačních objektů. Do kontrol byli zapojeni policisté neštěmického obvodního oddělení a policejní psovodi.  Společně procházeli a prohlíželi místa, která by mohla přilákat nezvané návštěvníky.

Kontrolní akce v chatových oblastech probíhají nepravidelně v denní i noční dobu – a to zejména nyní v zimním období, kdy jsou chaty opuštěnější než v jiných ročních dobách. Právě toho mnohdy využívají zloději, kteří z objektů kradou vše, co se dá zpeněžit, případně zkonzumovat.

Pokud se v průběhu kontrol policisté setkají s majitelem nemovitosti, tak ho při zjištění nevyhovujícího zabezpečení objektu na nedostatky upozorní a poradí, jak si může majetek řádně ochránit.

V případě podezření na cizí vniknutí policisté kontaktují majitele objektu.

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
1. února 2019

Odkazy do noveho okna

Kontroly chat

Kontroly chat 

Detailní náhled

Kontroly chat

Kontroly chat 

Detailní náhled

Kontroly chat

Kontroly chat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem