Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zábavné zakončení školního roku

Jihlava: Žáci si prohlédli mnoho z policejního vybavení. 

 Dne 22. června 2009 proběhla na ZŠ Kollárova v Jihlavě preventivní akce. I přes nepřízeň velmi chladného počasí a neustále hrozícími mraky se akce zúčastnili všichni žáci ZŠ, tedy první a druhý stupeň.
Akce byla zahájena zábavným vystoupením policejních psovodů s ukázkami výcviku pejsků, povely a zadržením pachatele. Tuto ukázku shlédli společně žáci celé školy, mohli si dále pejsky pohladit, zeptat se na řadu dotazů a také si s nimi zalumpačit.
Na další ukázky byli všichni žáci základní školy rozděleni na žáky prvního a druhého stupně a na jednotlivých stanovištích se seznamovali s prací a výstrojí policistů. Nejatraktivnější byla pro žáky výstroj pořádkové jednotky, kterou si mohli i jednotlivě vyzkoušet. Zde nechyběla neprůstřelná vesta, neprůstřelná helma a brýle, dále kompletní protiúderové vybavení od helmy, včetně plynové masky pro ochranu před slzným plynem, před vestu, chrániče rukou, nohou, stehen. Dále zde žáci mohli vidět úderné donucovací prostředky, jako gumový obušek, tonfu, teleskopický obušek. Na dalších stanovištích se žáci seznamovali s cizineckou policií a služebním vozidlem, kde si mohli vyzkoušet pouštění policejních majáků, vysílačku, apod. Velkou atrakcí byl nejen pro žáky ale především pro pány z řad učitelského sboru nejrychlejší policejní vůz VW Passat, s kompletní výbavou, zahrnující radar, kameru, monitor na zobrazování sledovaného a  měřeného vozidla. Policisté dálničního oddělení Velký Beranov předvedli žákům i vlastnosti vozidla, jako velmi rychlý rozjezd, jízdu se zapnutými majáky a houkačkou. V součinnosti s městskou policií statutárního města Jihlava předvedli své vybavení, donucovací prostředky, ukázky drog i městští strážníci. Svůj koutek si našla i zdravotní pojišťovna MV, která žákům věnovala celou řadu propagačních a upomínkových předmětů.

nprap. Mgr. Michaela Radová

Odkazy do noveho okna

Dětští pořádkáři

Dětští pořádkáři 

Detailní náhled

ICP-dalekohled

ICP-dalekohled 

Detailní náhled

MP Jihlava 2

MP Jihlava 2 

Detailní náhled

MP Jihlava

MP Jihlava 

Detailní náhled

Orientační ZŠ KOllárova

Orientační ZŠ KOllárova 

Detailní náhled

policejní pejsek pro děti

policejní pejsek pro děti 

Detailní náhled

pořádková jednotka

pořádková jednotka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem