Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Za "ztrátu" 500 milionů padlo obvinění

Policie zahájila trestní stíhání bývalého jednatele společnosti GALILEO REAL k.s. 

            Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování zahájili dne 20. srpna 2008 trestní stíhání 32letého muže z trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku dle § 255 odst. 1, odst. 3 trestního zákona.
 
            Tento muž působil v pozici osoby, která byla oprávněna jednat za společnost Galileo Real, komanditní společnost. V roce 2004 a v roce 2005 realizoval bez vědomí statutárních orgánů společnosti Galileo Real, komanditní společnost, převody finančních prostředků z majetku této společnosti v objemu 500 milionů korun na účty v zahraničních bankách. Převod byl uskutečněn takovým způsobem, že v roce 2005 se finanční prostředky dostaly  na soukromý účet fyzické osoby v zahraničí, která je použila pro své potřeby a společnosti Galileo Real vznikla škoda na majetku v objemu 500 milionů korun.
 
             Trestní stíhání je vedeno na svobodě. V případě, že by byl obviněný muž soudem uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.
 
 
kpt. Mgr. Roman Skřepek
vrchní komisař

vytisknout  e-mailem