Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za zboží neplatil

Karviná - kriminalisté obvinili čtyřiadvacetiletého muže ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. 

Osobní a místní znalost policistů obou karvinských obvodních oddělení a kriminalistů, nekonečné množství hodin strávených při výpovědích poškozených i svědků a vyhodnocení kamerových záznamů vyústila k muži podezřelému z osmi krádeží v karvinských prodejnách.

Koncem minulého týdne karvinští kriminalisté obvinili čtyřiadvacetiletého muže ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. Od konce letošního ledna do doby obvinění, takže zhruba během jednoho měsíce, se měl dopustit osmi skutků. Z různých prodejen napříč Karvinou měl odcizit drogistické zboží (např. sprchové i prací gely) a různé čokolády. Třikrát byl zadržen ostrahou a odcizené zboží bylo vráceno zpět na prodejnu. Ovšem většinou se mu mělo podařit projít se zbožím přes pokladny, aniž by zaplatil. Škoda, kterou měl způsobit, byla vyčíslena na téměř deset tisíc korun.

Obviněný muž svou trestnou činnost nepopíral, ke skutkům kladeným mu za vinu se doznal. Uvedl, že zboží, které získal, prodal náhodným osobám a utržené peníze použil pro svou potřebu. V případě odsouzení mu hrozí  trest odnětí svobody až na tři roky. Aby se nevyhýbal trestnímu stíhání nebo trestnou činnost neopakoval, podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
29. 2. 2024

vytisknout  e-mailem