Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Za výrobu drog skončili ve vazbě

ŠUMPERK - Zásobovali uživatele návykových látek pervitinem. 

Minulý týden si vyslechli dva muži ze Šumperska ve věku 33 let obvinění ze stejného zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které jim kvůli předchozí trestné činnosti hrozí vysoké tresty. Navíc jsou oba za stejnou trestnou činnost v podmínce. Od soudu, který akceptoval návrh na jejich vzetí do vazby, mohou odejít až s desetiletým trestem odnětí svobody.
Oba dva byli zadrženi ve stejný den, každý na jiném místě a převezeni na služebnu. U obou byly provedeny domovní prohlídky, při kterých se nalezly věci sloužící k výrobě pervitinu, včetně chemikálií. Nalezené věci byly zajištěny a poslouží jako důkazní materiál.
Jeden z nich, od května roku 2021 do doby zadržení, vyrobil v místě bydliště za pomoci léků a dalších složek necelý půl kilogram pervitinu. Část prodal, případně poskytl zdarma dalším uživatelům nebo předal na základě dodaných ingrediencí k výrobě drogy a taky za jiné protislužby. Větší část vyrobeného pervitinu ovšem dodával dalším dealerům, na základě předem domluvené zakázky a ti ho pak distribuovali dál.
Druhý z obviněných je uživatel návykových látek stejně jako jeho „kolega“ a pomáhal mu s výrobou. Zajišťoval chemikálie na výrobu metamfetaminu, ze kterých pak získávali hotovou drogu. Mimo to se staral o přísun pervitinu dalším uživatelům návykových látek, se kterými byl v kontaktu a patřili mezi pravidelné zákazníky.
Ani jeden z obviněných nemá pravidelný příjem a jejich zdrojem finančních příjmů, které jim zajišťovaly pokrytí životních nákladů, se stala právě výroba a prodej návykových látek.
Po zadokumentování jejich trestné činnosti byl spisový materiál, s podnětem k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, předán na státní zastupitelství, který byl akceptován a jak je uvedeno výše soud návrh podpořil a oba byli po dvou nocích strávených v policejní cele převezeni do vazební věznice, kde budou čekat na verdikt soudu.

por. Mgr. Miluše Zajícová
9. března 2023

Odkazy do noveho okna

Domovní prohlídky

Domovní prohlídky 

Detailní náhled

Domovní prohlídky

Domovní prohlídky 

Detailní náhled

Domovní prohlídky

Domovní prohlídky 

Detailní náhled

Domovní prohlídky

Domovní prohlídky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem