Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za vstupenku zaplatil víc než původně chtěl

JABLONECKO - Na slevě se pokaždé neušetří. 

Počátkem tohoto měsíce  si 35letý muž z Jablonecka na internetovém bazarovém portálu zadal poptávku na dvě VIP vstupenky na populární hudební festival Colours od Ostrava, který probíhá od 17. do  20. července v Ostravě v Dolních Vítkovicích.

Zatímco jednu takovou vstupenku lze na oficiálních webových stránkách pořadatele akce zakoupit za 5 990 korun, nějaká  Terezka mu přes bazar nabídla rovnou dvě jen za 5 000 korun.  Poptávku si zadal  8. července v 16.00 a ona se mu ozvala už v 17.30,  domluvili se rychle a on jí ještě téhož dne odeslal na její účet částku 5 000 korun. Domníval se, že má štěstí, když tak snadno a levně nakoupil, ale ten pocit mu dlouho nevydržel.

I když mu banka provedení platby potvrdila, Terezka  přijetí peněz popřela a nakonec se úplně odmlčela.  Vstupenky od ní nedostal. Možná, že to ani nebyla Terezka a možná, že to ani nebyla žena. Podvodníci, kteří se pohybují na  internetu, mohou být kýmkoliv a „prodávat“ cokoliv, i to, co nemají. Důležité je, že zboží nabídnou za nízkou cenu, a na tu vždycky někoho nalákají. Podvedený muž na bazarové „slevě“ nic neušetřil,  a protože si festival i přesto nechtěl nechat ujít,  musel si na něj vstupenky koupit znovu.

Festival ještě neskončil a v celé republice se nám zatím ozvalo deset lidí, kteří si na něj přes bazar chtěli koupit vstupenku a dopadli stejně jako oznamovatel z Jablonecka.  Někteří lidé podobné případy ani nehlásí a nad svou ztrátou mávnou rukou.

Pokud se nechcete nechat zbytečně  okrást, zvažujte dobře nabídky vstupenek z druhé ruky.  Buďte ve střehu, když jsou příliš levné a pokud to jde, upřednostněte osobní odběr nebo se domluvte na zaslání vstupenek na dobírku.

19. 7. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

vytisknout  e-mailem