Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za volantem s „trojkou“ v dechu

Tábor – Podezřelým je řidič autobusu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce před půl osmou hodinou večerní neděle dne 11. srpna 2019 byli policisté Dálničního oddělení Chotoviny přivoláni na parkoviště u benzinových čerpacích stanic v blízkosti severního ukončení dálnice D3 v katastru obce Mitrovice. Došlo zde ke kolizi autobusu značky Iveco a osobního automobilu tovární značky Hyundai, kdy souhrnná hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 60 000 korun.

Zdánlivě banální událost však měla překvapující pokračování. Dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu u řidiče autobusu, který převážel skupinu šestnácti nezletilých dětí v doprovodu dvou dospělých osob z Českých Budějovic do Pardubic, policisté naměřili hodnotu 2,84 promile. Závažnou skutečnost potvrdila i následující zkouška, která dokonce ukázala hodnotu 3,04 promile. Policisté tak řidiči na místě odebrali řidičské oprávnění a další jízdu zakázali. Dopravní společnost k dokončení přepravy okamžitě vyslala jiného řidiče.

Událost bude mít dohru před soudem. Policisté šetření případu zahájili jako podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči tak hrozí, mimo jiného, až trest odnětí svobody na dobu tří let. Případná další právní kvalifikace se bude odvíjet od výsledků následného šetření.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

12. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

bus x OA - 01

bus x OA - 01 

Detailní náhled

bus x OA - 02

bus x OA - 02 

Detailní náhled

bus x OA - 03

bus x OA - 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem