Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Za volantem pod vlivem

OLOMOUCKO - Policisté zastavili tři řidiče pod vlivem 

Včerejšího dne jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky u třech případů.

Dne 16. ledna v odpoledních hodinách zastavila hlídka policie řidiče jedoucího ve vozidle BMW v obci Velká Bystřice. Policisté provedli u 24letého řidiče cizí státní příslušnosti orientační test na přítomnost jiných návykových látek, který byl pozitivní na návykovou látku amfetamin. Řidič s policisty spolupracoval a podrobil se lékařskému vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu v lékařském zařízení. Ve věci byl přibrán soudní znalec z oboru toxikologie, který potvrdil, že šlo o vysoce pozitivní výsledek. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

V úterý 17. ledna v dopoledních hodinách zastavili policisté 38letého řidiče z Olomoucka za volantem osobního vozidla Seat Toledo na ulici Tř. Míru v Olomouci. Muž byl hlídkou policie vyzván k provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu, která byla pozitivní s výsledkem 1,01 promile. Řidič s naměřenou hodnotou nesouhlasil a žádal o vyšetření spojené s odběrem krve v lékařském zařízení.  Laboratorní vyšetření hodnotu 1,01 promile alkoholu v krvi řidiče potvrdilo.

Ve středu 18. ledna v ranních hodinách zastavili dopravní policisté řidičku v osobním motorovém vozidle Seat Cordoba na ulici Slavonínská v Olomouci. Také u této 35leté ženy z Olomoucka policisté provedli orientační test na přítomnost jiných návykových látek, který byl pozitivní na látku amfetamin. Řidička s policisty spolupracovala a podrobila se lékařskému vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu v lékařském zařízení. Ve věci byl přibrán soudní znalec z oboru toxikologie, který potvrdil, že šlo o vysoce pozitivní výsledek.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí podezřelým z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky až jeden rok odnětí svobody.

por. Mgr. Pavla Štenclová

25. ledna 2017

vytisknout  e-mailem