Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za volantem opět drogy i alkohol

VYŠKOVSKO: Víkendové kontroly odhalily hříšníky. 

Víkendové dopravní kontroly na silnicích Vyškovska se neobešly bez hříšníků s pozitivní dechovou zkouškou nebo testem na drogy. I během pracovních dnů policisté ne Vyškovsku řešili několik přestupků v souvislosti s alkoholem nebo drogami za volantem. Neslavným víkendovým rekordmanem se však stal řidič oplu, který si v neděli odpoledne vyjel z Hodonínska na nákupy do Bučovic. Bučovičtí policisté mu naměřili bezmála dvě promile alkoholu. Šofér je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

K hříšníkům se přidala i mladá řidička, kterou kontrolovala hlídka dopravních policistů sobotní noci poblíž Křižanovic. Žena nebyla schopna provést odbornou dechovou zkoušku, nicméně orientační dechová zkouška ukázala pozitivitu. Popíjení alkoholu před jízdou šoférka nepopírala. Přesnější míru ovlivnění alkoholem ukáže až následný rozbor krve. Dle jeho výsledku se pak bude zodpovídat z přestupku u správního orgánu nebo z trestného činu u soudu.

V neděli ráno skončila u Nížkovic jízda devětadvacetiletého řidiče fordu. Příčinou byl pozitivní test na drogy, který ukázal přítomnost marihuany. Muž je podezřelý z přestupku, který bude řešit správní orgán.

por. Mgr. Alice Musilová, 25. 5. 2020

vytisknout  e-mailem