Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem alkohol i neřidič

RYCHNOVSKO - Víkend na silnicích 

I o tomto víkendu zaznamenali policisté na Rychnovsku několik dopravních nehod, kdy řidiči byli pod vlivem alkoholu. V jejich síti uvízli i ti, kteří mají usednout za volant po určitou dobu zakázáno.

PÁTEK

Řidič vozidla zn. Peuegot, projíždějící v pátek v 21:00 Českým Meziříčí, za obcí po projetí pravotočivé zatáčky sjel do příkopu. Na místě havárie ho k jeho smůle přistihla projíždějící hlídka policistů Obvodního oddělení Dobruška. Při kontrole muži zákona zjistili, že sedmadvacetiletý mladík z Náchodska má rozhodnutím Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou zákaz řízení všech motorových vozidel až do února roku 2012. Ten se mu po páteční havárii ještě značně prodlouží.
 
Téměř ve stejný čas kolegové z Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou měli pod drobnohledem dalšího neukázněného řidiče. Dvaapadesátiletý muž z Rychnovska usedl po předchozí konzumaci alkoholických nápojů v jedné restauraci za volant vozu zn. Suzuki Vitara. Hned v ulicích města byl hlídkou policistů kontrolován a při dechové zkoušce dosáhl výsledku 2,43 promile alkoholu v dechu. Muži policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Pirát silnic navíc bude čelit podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

SOBOTA

K dopravní nehodě se zraněním vyjížděli policisté ze Skupiny dopravních nehod odpoledne v 16:30. Řidička vozu zn. Renault Laguna při jízdě mezi obcemi Bolehošť a Očelice pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostala smyk. Auto sjelo na krajnici a ve smyku letělo do příkopu, kde se převrátilo na střechu. Čtyřicetiletou ženu z Opočenska převezla posádka záchranné služby do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kde byla hospitalizovaná. Škoda nehody je odhadnuta na 60.000 korun. 
 
Hned ke dvěma dopravním nehodám, při kterých se řidiči osobních automobilů střetli se zvěří, došlo  v sobotu mezi 19:20 - 20:20 na silnici č. I/11 mezi Třebechovicemi pod Orebem a Týništěm nad Orlicí. V prvním případě vběhla řidičce vozu zn. Škoda Fabia mezi Týništěm nad Orlicí a Lípou nad Orlicí přímo pod kola srna, která na místě zahynula. Ke zranění řidičky naštěstí nedošlo, škoda na vozidle byla odhadnuta na 10.000 korun.
Ve druhém případě vběhla srna pod kola vozu zn. Opel Astra Caravan, a to na úseku mezi Třebechovicemi pod Orebem a Petrovicemi. Zvíře bylo na místě mrtvé, posádka vozu vyvázla naštěstí bez zranění. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 20.000 korun.
V obou případech dechová zkouška alkohol u řidičů vyloučila. 

NEDĚLE

V neděli vyjížděla hlídka Skupiny dopravních nehod již dopoledne. Řidič vozu zn. Škoda Felicia jedoucí ve směru od obce Prorubky k Panské Habrové při průjezdu pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. S autem dostal smyk, který nezvládl a se škodovkou narazil do zaparkovaného Multicaru, který vletěl do plotu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Dechová zkouška u řidiče prokázala 0,87 promile alkoholu v dechu. Škoda, kterou způsobil, se vyšplhala na 40.000 korun. 

V poledne vyjížděla hlídka dopravních policistů k havárii na silnici č. I/11 mezi obcemi Vamberk a Rybná nad Zdobnicí. Sedmatřicetiletý řidič vozu zn. Renault Megane Scenic pravděpodobně při průjezdu zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a mokrému povrchu vozovky, dostal smyk, přejel do protisměru a havaroval nárazem do patníku. Dechová zkouška byla negativní, ke zranění osob naštěstí nedošlo.Škoda je odhadnuta na 40.000 korun. 
Na tomto úseku došlo v pátek v nočních hodinách k tragické dopravní nehodě.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. října 2011 v 15:30
Foto PČR


 

Odkazy do noveho okna

DN 8.10.2011 Petrovice

DN 8.10.2011 Petrovice 

Detailní náhled

DN 9.10.2011 Panská Habrová

DN 9.10.2011 Panská Habrová 

Detailní náhled

DN 9.10.2011 Panská Habrová

DN 9.10.2011 Panská Habrová 

Detailní náhled

DN 9.10.2011 Vamberk-Rybná

DN 9.10.2011 Vamberk-Rybná 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.10.Bolehošť 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.10.Bolehošť 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.10. Bolehošť 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem