Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem alkohol, auto v příkopu

RYCHNOVSKO - Dopravní nehody se zraněním. 

V neděli vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod ke dvěma nehodám. U obou byli řidiči pod vlivem alkoholu.

Havárie osobního auta byla policistům zdravotníky nahlášena včera v 19:15. Dvaačtyřicetiletý řidič vozu Citroën Xsara jedoucí od Kostelce nad Orlicí směrem na Lupenici v Tutlekách zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Na mokré silnici dostal smyk, který nezvládl a s autem vjel vpravo do silničního příkopu, kde havaroval. Dopravní policisté u něj na místě dechovou zkouškou naměřili 1,43 promile alkoholu. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Při havárii se zranil pětatřicetiletý spolujezdec. Škoda této havárie je vyčíslena na 30.000 korun. Řidič je nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Týž den o dvě hodiny dříve řídila řidička vůz zn. Mercedes Benz v Týništi nad Orlicí. Na křižovatce s největší pravděpodobností nerespektovala dopravní značku „Dej přednost v jízdě“ a nedala přednost vozu zn. Ford Mondeo, jedoucímu po hlavní komunikaci. Došlo ke střetu přední částí fordu s levou boční částí mercedesu. Po nárazu záchranáři odvezli posádku mercedesu (39, 9 a 11 let) a řidiče fordu do nemocnice k ošetření. Dechové zkoušky, které hlídka provedla na místě, prokázaly u řidičky mercedesu negativní výsledek, u devětačtyřicetiletého řidiče fordu hodnotu 0,38 promile alkoholu v dechu. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 65.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
30. listopadu 2015

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

29.11. Tutleky 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.11. Tutleky 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.11. Týniště nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.11. Týniště nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem