Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za volant zřejmě dlouho neusednou

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řídili pod vlivem i se zákazem řízení. 

Za volant zřejmě dlouho nebudou smět usednout řidiči, kteří v posledních dnech brázdili silnice Uherskohradišťska, a to i přesto, že nesměli.

V pondělí odpoledne 16. září zastavila policejní hlídka z Uherského Brodu osmatřicetiletého motorkáře, který projížděl obcí Strání. Po kontrole dokladů se řidič podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 1,87 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

O několik hodin později jel od Veletin řidič BMW. Ani on se nevyhnul policejní kontrole. U tohoto muže policisté zjistili, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do března příštího roku. Nyní je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle zákona mu hrozí až dvouleté vězení.

Třetího hříšníka zastavila policejní hlídka včera ráno. Muž za volantem škodovky projížděl úsekem mezi Uherským Brodem a Nivnicí i přesto, že před jízdou popíjel alkohol. Dechová zkouška vyšla 1,20 promile. Poté se muž podrobil v Uherskohradišťské nemocnici odběru krve.

V případě, že řidič nadýchá nad jedno promile, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Na takové jednání zákon pamatuje až ročním vězením včetně zákazu řízení až na deset let.

18. září 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem